Societat

Condemnen a 20 i 15 anys de presó els germans que van segrestar i violar la jove de Centelles

La víctima va necessitar tres mesos per restablir-se de les seves ferides

El jutge ha condemnat a 20 i 15 anys de presó respectivament els germans Pascual i Juan Esquirol Jiménez per haver segrestat, violat i agredit una jove de Centelles (Osona) durant tres setmanes. El magistrat imputa a Pascual Esquirol els delictes d'agressió sexual, lesions, detenció il·legal i contra la integritat moral. D'altra banda, imputa a Juan els delictes d'intent d'homicidi, detenció il.legal, lesions i contra la integritat moral.

Juan Gabriel Bagan Iniesta, que vigilava que la noia no s'escapés durant el captiveri, ha estat condemnat a 5 anys de presó. Així mateix, els condemnats hauran d'indemnitzar la víctima, Dolores Ortiz, amb 23.000 euros.

El jutge també ha imputat una falta de lesions a Jessica Guijarro, novia actual de Juan Esquirol, i haurà d'estar 12 dies en arrest domiciliari. La mare dels germans Esquirol, Adelina Jiménez, ha estat imputada per una falta de maltractaments i haurà d'estar durant 6 dies en arrest domiciliari. Tots els condemnats no es podran apropar a menys de mil metres a la víctima.

Els fets van passar entre el juny i el juliol del 2008 a Centelles (Osona). Juan Esquirol va tallar la seva relació sentimental amb Dolores Ortiz, i en va iniciar una altra amb Jessica Guijarro. Llavors Dolores va ser obligada a començar una relació amb el germà de Juan, Pascual Esquirol Jiménez. La víctima no va acceptar la nova parella, i va ser retinguda contra la seva voluntat en una caseta situada en una zona boscosa de Centelles, a prop del cementiri. La van tenir lligada de peus i mans amb una cadena de gos. Durant tres setmanes, la van colpejar reiteradament i durant el captiveri no van pràcticament alimentar-la. Els dos germans van propinar-li cops de puny a la cara i van punxar-la amb una navalla repetidament a les cames. A més, Pasqual Esquirol aprofitava la indefensió de la noia per violar-la de forma repetida. La mare dels agressors, Adelina Jiménez Aguilar, també va bufetejar-la en diverses ocasions. Fins i tot la nova xicota de Juan, Jessica, va colpejar-la al cap.

El segrest i les pallisses van provocar a Dolores edemes cranials, nassals, contusions a les cames i l'esquena, ulceres a la pell, hematomes en les espatlles i talls provocats per incisions en totes les extremitats. La víctima va necessitar tres mesos per restablir-se de les seves ferides i va requerir atenció psicològica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella