Societat

Risc de nevades a les zones del litoral central i sud de Catalunya

Societat

Aquest dilluns, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha activat aquest matí la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per Nevades, Neucat, davant del risc de nevades generalitzades a tota Catalunya.

Mora ha explicat que les previsions indiquen que baixaran les temperatures i que hi haurà precipitacions, tot i que s'espera, ha dit, que no siguin fortes. No obstant això, sí ha indicat que es preveuen nevades en punts superiors els 300 metres i especialment, a partir d'aquest dimarts, al migdia i a la tarda a les zones del litoral central i del litoral sud de Catalunya.

En concret, ha anunciat que pot nevar a comarques com el Barcelonès, de l'Alt Penedès i Baix Penedès, Garraf, Tarragonès, Alt Camp i Baix Camp. "Són zones on habitualment no neva i la gent ha de ser conscient que hi ha un cert risc de nevades i es prenguin les mesures adequades pel que fa a la circulació o la seva afectació la mobilitat", ha manifestat.

Mora ha negat que hi hagi unes nevades ni un temporal de vent tan intensos com el de fa unes setmanes. "No estem en aquesta situació, però com que és previsible que hi pugui haver alguna nevada al llarg de la tarda és important tenir-ho present", ha manifestat. "Fins el dia 9 hi poden haver precipitacions de neu", ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.