Societat

Els regants del Ter es mobilitzen una altra vegada

El regants de la conca del Ter han tornat a anunciar manifestacions i tractorades per als propers dies per protestar per les restriccions d'aigua que no els permetran regar com cal en la campanya d'aquest estiu. Pels regants, la base del problema és que el Ter ha de proveir d'aigua Barcelona. L'anunci arriba després d'una conferència del director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Manel Hernández, a Girona.

Hernàndez va reconèixer ahir obertament que les mesures aplicades perquè els regants del Ter tinguin aigua per a aquesta campanya són "insuficients" i que "difícilment podran millorar-se". "Ho tenim difícil, i més si els territoris reclamen per separat i hi ha insolidaritat", va dir.

Hernández aposta per millorar l'eficiència de les xarxes hidràuliques, continuar amb la dessalinització d'aigua marina i compartir l'aigua de les conques internes i també de l'Ebre. Segons el director de l'ACA, cal "jugar amb tota l'aigua que hi ha a Catalunya", sense que els territoris s'enroquin. "Som un sol país i hem de poder parlar d'aigua sense por, sense activar la confrontació", va etzibar.

Per Hernàndez, després que l'Ebre i el Segre hagin donat la seva negativa a acceptar un transvasament, queda el possible transvasament del riu francès Roine, però és una opció que "no és ràpida i que depèn de dos governs".

Un cop acabada la intervenció d'Hernàndez, alguns regants li van recriminar que el Ter està sotmès a un "gran estrès hídric" i que té "l'exclusiva d'abastament a Barcelona", de manera que no es garanteix aigua per regar aquest estiu a les comarques gironines.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA