Societat

Degoteig mortal

Explosió a Gavà

La investigació oberta per l’explosió de dimecres al barri de Ca n’Espinós de Gavà va donant noves pistes sobre el cúmul de circumstàncies que van donar lloc al terrible accident. A l’espera de disposar de l’informe complet dels Mossos, el conseller d’Interior, Joan Saura, va confirmar ahir que l’explosió va ser provocada per la combinació d’aigua i gas. De fet, va avançar que, efectivament, ja “s’han detectat dos forats a les conduccions d’aigua i gas”.
Els informes preliminars detallen que la canonada d’aigua, que transcorre paral·lela a la del gas, presenta un forat pel qual sortia un raig d’aigua que incidia directament en el punt on hi havia la fuita de gas. Aquesta perforació de la canonada del gas està situada sota la vorera, a l’entrada del portal de la finca.

El gas s’hauria escampat cap a l’interior de l’edifici a través del forjat sanitari. Dels desperfectes observats es desprèn que es va acumular una gran bossa de gas entre el sostre del segon pis i la teulada. Per aquest motiu les destrosses van ser més intenses en aquesta part de l’edifici.

D’altra banda, les conseqüències del fatal sinistre s’agreugen a mesura que avancen els dies. Dos ferits més van morir ahir a l’Hospital de la Vall d’Hebron per complicacions derivades de les greus cremades i s’afegeixen a la dona de 60 anys morta dijous. Es tracta d’una noia de 17 anys i un home de 41. Tots dos, amb cremades a més del 95% del cos, van patir una aturada multiorgànica.

Dinou persones continuaven ahir hospitalitzades: 14 a Vall d’Hebron (7 infants i 7 adults), dels quals 11 en estat molt greu, i 5 més a Bellvitge.

A la zona del sinistre, set famílies van poder entrar ahir als seus pisos amb els bombers per recuperar el màxim de pertinences, mentre que una vuitena ho faran avui. Tots van accedir-hi per separat, acompanyats de bombers i amb fortes mesures de seguretat a causa del precari estat de l’edifici. Roba, joguines dels infants, alguna televisió i un ocell viu van ser alguns dels objectes recuperats.

Pisos de lloguer
Una de les famílies, formada per un matrimoni jove i una filla petita que van resultar il·lesos, ja tenen les claus del pis on viuran fins que es torni a construir l’edifici esfondrat. També havien rebut 1.000 euros en metàl·lic per comprar roba i estris per a la casa. Es preveu que aquest dissabte tres famílies més tinguin el pis on viuran ara.

L’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, va indicar que en els registres de la policia local de les darreres setmanes, ni tampoc en els de les empreses de gas i aigua, no consta cap trucada de veïns de Ca n’Espinós per queixar-se per problemes en aquests serveis. Balsera va convidar els veïns a participar en una concentració silenciosa de cinc minuts que es farà a les 5 de la tarda davant de l’Ajuntament “per manifestar la solidaritat amb les famílies i amics de l’Ana María, la Fátima i el Torcuato”, morts per l’explosió de dimecres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona torna a recordar la revolta d’Stonewall amb una nova placa

girona
Societat

Inauguren un faristol a la Rambla en record de la primera manifestació LGTBI de l’Estat

Barcelona
Societat

Homenatge a una persona sense llar morta fa poc a Badalona

Badalona
administracions

SOM Roses reclama recuperar els plans de millora de la circulació

roses

Nou projecte per posar un vitrall dissenyat per Rafael Masó a l’església

verges
Infraestructures

Demores a l’aeroport del Prat per una línia de tempestes

Barcelona

Celrà recorda l’antifeixista Guillem Agulló amb un parc i una escultura

celrà
Urbanisme

Barcelona aprova un pla urbanístic que situa els nous tanatoris prop dels cementiris

Barcelona
Urbanisme

Barcelona remodelarà els jardins del Doctor Fleming

Barcelona