Societat

Carregats d'alegria

Castells

En una jornada que va deixar més novetats de les previstes inicialment, la Colla Joves Xiquets de Valls es va erigir en la protagonista més destacada. Els vermells van ser els millors en la diada del 50è aniversari de l’antiga colla dels Minyons de l’Arboç, celebrada al carrer Major de la localitat penedesenca, que van obrir tot clavant el 5 de 8 i que van culminar carregant el primer 3 de 8 amb el pilar del seu historial, del qual el tres va costar molt de controlar i el pilar es va mostrar tan lluitador com millorable.

A més a més, entremig, la Joves es va regalar l’inesperat 12 (sí, dotze) de 7, amb un tronc amb quatre enxanetes en què va pujar fins l’apuntador. Un divertimento simpàtic (es coneix el precedent del que va fer l’antiga Colla Nova per Santa Úrsula del 1879) que va servir per cloure una molt bona temporada per a la colla. La diada de l’Arboç també va ser l’última de l’any per a una Colla Vella i per a uns Castellers de Vilafranca (4 de 8, millor castell!) amb el pensament en una altra banda.
Alhora, a la plaça Valentí Almirall del barri del Clot de Barcelona els Castellers de Barcelona es van apuntar un èxit remarcable en carregar el seu primer 4 de 8 amb l’agulla, a més del segon pilar de 6. Una bona injecció de moral per a uns camises vermelles que diumenge vinent podien intentar el 4 de 9 a Terrassa.

A Mataró, la diada de final de curs d’uns Capgrossos de Mataró amb la munició totalment desactivada va servir perquè uns espectaculars Castellers de Lleida hi firmessin la millor actuació de la seva trajectòria, rubricada ni més ni menys que amb el seu primer pilar de 7 carregat.

Minyons a Granollers
D’altra banda, Granollers va ser l’escenari on els Minyons de Terrassa van preparar la seva diada de diumenge vinent, l’últim gran compromís de la temporada 2008. “Aquest castell és molt més bèstia del que us penseu”, deia el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, David Miret, després de la diada de Tots Sants, quan li van preguntar per l’inèdit 3 de 9 amb l’agulla que la seva colla, tot i ser-ne la inventora, encara no ha pogut intentar cap vegada. Doncs bé, als terrassencs tampoc no els acaben de sortir bé les proves d’aquest castell contra natura, tal com es va poder comprovar ahir en els tres peus de 3 de 9 que volien agafar amb folre a la manera del que hauria de portar l’agulla però que no van poder lligar correctament.
L’actuació dels Minyons, globalment la més destacada de tot el cap de setmana, va tenir en el 4 de 8 amb l’agulla (tenir a punt aquesta estructura, amb un pis més, sí que seria una gran notícia per a la colla) la seva millor construcció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.