Societat

Els Castellers de Sants s'estrenen en castells de nou

Castells

Els grisos es doctoren. Ahir a quarts de dues del migdia va esclatar l'eufòria a la plaça de Bonet i Moixí, al cor del barri de Sants. Els Castellers de Sants, que havien tornat a casa després del gran èxit assolit a Tarragona, on es van convertir en la dotzena colla capaç de fer-li l'aleta a un castell de nou pisos, van acabar de rematar la feina tot descarregant sense contemplacions i amb una flegma digna de les colles amb més solera el tan desitjat 3 de 9 amb folre. Sants va fer ahir un salt qualitatiu molt important, que li aventura un futur certament agradós.

Envoltats de la seva gent, enfortits i amb un esperit cent per cent positiu, els camises grises van començar l'actuació bastint amb molta solidesa un 2 de 8, que ja anunciava clarament que la colla estava a punt.

Tot seguit va arribar l'hora de la veritat, enmig d'un ambient -i aquest va ser un detall remarcable- de molta concentració: cares serioses, d'estar molt per la feina i sobretot amb la consigna molt clara de descarregar el castell. Potser per això la carregada gairebé ni es va celebrar; res a veure amb l'eufòria de fa quinze dies a Tarragona. Calia reservar forces per poder baixar el castell i va caler també molta traça i un esforç extrem del folre -de molta qualitat- per assegurar un desenllaç feliç. Fantàstic Sants!

Els Minyons de Terrassa, per la seva banda, van sortir de Sants havent firmat la millor actuació del cap de setmana i amb la sensació que estan en un bon estat de forma. Els terrassencs, tot i no poder comptar amb alguns dels seus efectius titulars, van plantar sense problemes el 5 de 8 i tot seguit va apostar fort amb el 3 de 9, que durant la descarregada va exigir el treball del folre així com dels components del tronc més experimentats.

Els Minyons van arrodonir la seva brillant actuació amb un 3 de 8 amb l'agulla d'execució impecable -de totes maneres, no sembla gaire factible que a Girona se la juguin amb l'intent d'aquesta estructura amb un pis més- i amb el seu primer pilar de 7 de l'any, un castell que feia més d'un any que no feien i que ahir els va sortir clavat, sobrat fins i tot. També hi va ser la Colla Jove de Castellers de Sitges, que va estrenar el 3 de 7 amb l'agulla.

Paral·lelament, les dues colles de Valls van preparar el gran derbi de Santa Úrsula de diumenge vinent fent castells de 8 bàsics. Atenció, perquè, mentre la Colla Joves centra les prioritats en el 5 de 9 -i després ja es veurà-, els responsables de la Colla Vella van anunciar la bomba: els rosats atacaran el 3 de 9 amb el pilar! Per cert, potser no seran els únics, ja que els Castellers de Vilafranca actuaran dissabte, el dia abans, a Sitges. Tothom a ballar!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.