Societat

El govern es compromet a col·laborar amb els ajuntaments per restablir els serveis afectats

Conseqüències del temporal

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, s'ha compromès a ajudar els ajuntaments afectats pel temporal per restablir els serveis i les vies bàsiques per accedir a les zones forestals.

Baltasar, que aquest matí ha visitat diferents municipis de la comarca del Baix Llobregat com la Palma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló, ha fet una crida a la ciutadania a "no abaixar la guàrdia", ja que aquesta nit es podrien repetir les fortes ràfegues de vent.

El titular de Medi Ambient ha pogut comprovar els efectes del temporal a la Palma de Cervelló, un municipi que continua sense servei de llum ni de telèfon.  En aquest municipi va morir dissabte un jove que treballava per al servei de jardineria del municipi. La víctima estava retirant arbres i branques que havien caigut a la carretera BV-2421 quan un arbre li va caure a sobre. Una altra persona que va resultar ferida continua ingressada a l'Hospital de la Vall d'Hebron.

Baltasar ha explicat que la prioritat serà el restabliment dels serveis "bàsics", com l'electricitat i el telèfon. "Exigirem a les companyies el restabliment del servei, i ajudarem des del punt de vista tècnic perquè aquests serveis es recuperin de seguida", ha afirmat el titular de Medi Ambient. Després, es realitzaran tasques per restablir el pas en els camins forestals i, finalment, analitzaran "quin tipus d'ajudes caldran per recuperar el bosc i evitar que els arbres que han caigut siguin un problema de cara a futurs incendis forestals i a la regeneració del bosc".

D'altra banda, el conseller ha fet una crida a la ciutadania a "no abaixar la guàrdia". Segons Baltasar, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que aquesta tarda-nit podrien tornar a entrar en situació d'alerta amb vents previsibles de 90 a 120 km/h en les mateixes zones afectades dissabte.

Ha defensat l'actuació dels serveis de protecció civil i emergències, i ha assegurat que "s'ha avisat amb molta antelació que es podia produir aquesta situació". El Servei Meteorològic i els serveis d'emergències de la Generalitat van avisar "amb antelació suficient", ha assegurat, tot i que ha afegit: "Però ens trobem amb un temporal d'una magnitud excepcional".

Segons Baltasar, "Catalunya no està acostumada a situacions de vent que en alguns casos van superar els 200 km/h i que, en el cas de molts municipis del Baix Llobregat, van superar els 130".

En aquest sentit, el conseller ha destacat la importància que la ciutadania "estigui al cas de les indicacions que es facin des del Centre d'Emergències de la Generalitat i que estigui en contacte amb el seu Ajuntament".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell