Societat

Es restableix la circulació de trens entre Calaf i Manresa

El servei ferroviari de la línia que uneix Barcelona amb Lleida per Manresa (R12), tornarà a funcionar amb normalitat a partir d'aquest dilluns

Adif i el ministeri de foment ha realitzat diverses obres de millora en un tram de 35 Km

Els servei de trens entre Barcelona i Lleida per Manresa tornarà a funcionar demà amb normalitat després de les obres de millora realitzades entre Calaf i la capital del Bages.

L'operadora ferroviària Renfe ha anunciat aquest diumenge que el servei habitual de trens de la línia R12 quedarà restablert a partir de demà, dilluns 2 de maig.

D'aquesta manera, els usuaris de la línia ja no hauran de realitzar els transbordaments en autocars que fins ara havien de fer entre les dues poblacions afectades pel tram d'obres. La normalització del servei s'ha vist endarrerida per diversos entrebancs, com ara el robatori del cable de coure de la nova catenària.

Entre les millores realitzades per Adif i el ministeri de Foment en aquest tram, de 35 quilòmetres, destaquen la renovació de les vies, tant la seva plataforma com els seu elements, com els carrils. També s'han pogut suprimit tres passos a nivell amb la construcció de dos nous passos a nivell i l'adequació d'una obra anterior per a aquesta ús, així com la rehabilitació d'andanes i la reurbanització de les estacions de Calaf i Manresa.

Per altra banda, s'han renovat els sistemes d'electrificació amb una nova catenària i diversos equipaments associats. En aquest sentit, Adif ha assenyalat que el robatori de fil elèctric durant els treballs es va veure afavorit per circumstàncies excepcionals, com l'absència de circulacions i els talls de tensió a la catenària.

En paral·lel, s'han dut a terme la reposició d'instal·lacions de seguretat i comunicacions i s'ha instal·lat un cablejat de fibra òptica, entre altres millores.

Segons la companyia, aquestes obres permetran augmentar els paràmetres de seguretat, fiabilitat i eficàcia de la infraestructura. Aquest fet, asseguren, repercutirà en un augment del confort i de la qualitat del servei ferroviari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salut

L’hospital Santa Caterina incorpora la dermatologia digital

salt
Medi Ambient

Acció Climàtica contracta ramats per a prevenir incendis i preservar espais naturals

calonge i sant antoni

Participació de rècord a la Fira d’Espàrrecs

Gavà
societat

El 35 % dels Mossos pateix depressió, estrès o ansietat, segons un estudi

barcelona
SANT JULIÀ DE RAMIS

Els germans Roca obriran el restaurant de la Fortalesa de Sant Julià el 16 de maig

SANT JULIÀ DE RAMIS
SALT

L’Espai Gironès celebra el 19è aniversari repartint més de 1.200 regals

SALT
CASTELL I PLATJA DA’RO

La primera llavor de la cooperació Guíxols-Vall d’Aro, al mercat laboral

CASTELL I PLATJA D’ARO

Nova càtedra en sostenibilitat a la UPC de Terrassa en col·laboració amb TÜV SÜD

TERRASSA
GIRONA

Uns 900 infants participaran en la 16a edició de la Fira de la Ciència

GIRONA