Societat

Un incendi forestal a Mont-roig del Camp obliga a desallotjar sis veïns de dues masies

El foc, que ja està controlat, ha començat aquest migdia al fons d'una vall de la zona de les Rabassades i hauria cremat unes 9 hectàrees de pi blanc i matoll

Trenta dotacions dels Bombers de la Generalitat treballen en les tasques d'extinció amb l'ajut de sis mitjans aeris, els Mossos d'Esquadra i les ADF

Sis veïns de Mont-roig del Camp han estat desallotjats aquest dissabte dels seus domicilis com a mesura preventiva per l'incendi forestal que ha afecta la zona. Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat pels volts de dos quarts de sis de la tarda, segons han informat en un comunicat.

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant per extingir completament l'incendi remullant el perímetre afectat. Una trentena de dotacions terrestres han treballat per controlar les flames amb el suport de sis mitjans aeris: tres helicòpters bombarders, un de comandament i dos avions de vigilància i atac.

L'incendi s'ha declarat aquest migdia al fons d'una vall de la zona de les Rabassades, a prop del Mas d'en Frare. Segons les últimes informacions, hauria cremat unes 9 hectàrees de pi blanc i matoll.

Els Bombers han actuat intensament al flanc esquerre del foc per tancar el perímetre i evitar que passi a l'altra banda del barranc. Per aquest costat, les flames han avançat pel fons d'un barranc i han anat fent carreres també cap a la carena. Pel flanc dret, l'incendi ha progressat per la carena i, fins i tot, ha començat a baixar el vessant de la muntanya, però el vent del nord l'ha aturat.

Com a mesura de prevenció, els Mossos d'Esquadra han desallotjat sis persones de dues masies properes a la zona de l'incendi forestal.

La policia catalana hi ha desplaçat dues dotacions fins al lloc dels fets. Les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona també hi han desplegat diversos efectius, així com el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que hi ha desplaçat una ambulància.

La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya manté la prealerta del pla d'emergències per Incendis Forestals (INFOCAT) per risc alt d'incendis, ja que els boscos estan molt secs per la manca de precipitacions d'aquest hivern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.