La flama que no s'apaga mai

El foc procedent del Canigó va fer parada a Reus i des d'allí es va estendre pel Camp i l'Ebre

Un dels epicentres de la demarcació de Tarragona on ahir es va poder recollir la flama del Canigó va ser, un any més, Reus. Tal com ja és tradició, doncs, des d'aquí es va contribuir a l'estesa del foc en una infinitat de punts del territori; fet que representa el nexe d'unió i l'agermanament que existeix entre els diferents pobles d'arreu dels Països Catalans. Després que la flama visités ahir al migdia el Parlament de Catalunya –on va rebre el diploma que l'acredita com un dels deu tresors immaterials de Catalunya i Andorra–, alguns membres d'Òmnium Cultural i la delegació de Tradicions i Costums la van portar cap a la capital del Baix Camp; i després encara va fer dues parades més fins a Vinaròs.

A Reus hi va arribar a un quart de tres de la tarda, i va ser recollida per representants del patronat sardanista de la ciutat. A continuació, alguns integrants d'aquesta associació reusenca van traslladar la flama fins a la seva seu, on van custodiar-la fins aproximadament a un quart de sis de la tarda.

Escortada per alumnes

Arribats a aquesta hora, la van conduir fins al Camí de Tarragona, des d'on els alumnes del Centre d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Joan Rebull van ser els encarregats d'escortar-la i portar-la fent relleus fins al peveter de la plaça Mercadal. Un cop en aquest lloc, el foc es va transportar a una quarantena de municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, de la mà d'emissaris com ara grups de diables, hereus i pubilles o, fins i tot, particulars. Cada any són més les poblacions que s'afegeixen a aquesta iniciativa i que es desplacen fins a Reus per recollir la flama que posteriorment els servirà per encendre les seves respectives fogueres. Així, tal com explicava ahir el president del Patronat Sardanista de Reus, Francesc Salas, enguany la flama ha viatjat cap a més localitats de la demarcació, com és el cas de Cambrils o bé Porrera.

I ja finalment, després d'aquest acte que serveix de motor de cohesió, a les nou del vespre la regidora de Participació i Ciutadania, Pilar Pérez, va fer al Mercadal l'encesa de la foguera de Sant Joan.

A Tarragona, en relleus

Des de fa dinou anys, la flama que viatja fins a Reus també serveix per encendre les fogueres de Tarragona en la nit més curta de l'any. Se n'encarreguen la Colla de Diables Voramar del Serrallo, la Víbria i una petita representació del Ball d'en Serrallonga, els quals fan arribar la flama pel barri mariner; punt de partida del foc cap als diversos barris i cap a altres localitats dels voltants. Des de fa cinc anys, la flama fa els dotze quilòmetres que separen les dues ciutats en mans d'un grup de rellevistes que la recullen a la plaça del Mercadal i que la condueixen fins al Serrallo (porta d'entrada a Tarragona) a les vuit del vespre. Des d'allí, la van portar a la foguera que hi havia preparada a la plaça de la Font; si bé abans es va fer la proclama de la flama, que ahir va anar a càrrec del regidor del grup municipal de CiU, Albert Vallvé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Collboni reclama a Mascort fons per a Collserola

Barcelona

Llagostera preveu un estalvi del 78,49% en el consum d’electricitat

LLAGOSTERA
SALUT

L’Hospital de Dia i el servei de rehabilitació de l’Hospital de Calella es traslladaran a l’estiu a Pineda

PINEDA DE MAR
Tarragona

Ajornat l’inici del judici del cas Innova per problemes de salut d’una de les parts

TArragona
estats units

El Senat d’Arizona aprova derogar la llei de 1864 que prohibeix l’avortament

barcelona
societat

Ripollet organitza un dinar setmanal amb gent gran per combatre la solitud

Ripollet

Canvi del model d’atenció als infants en risc social

RUBÍ

Segons un estudi, el 14,9% d'infants es van sentir sols durant el confinament

GIRONA
Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona