Seròs incorpora un vigilant municipal per controlar la presència de temporers de la fruita als carrers del poble

L'ajuntament de Seròs (Segrià) ha creat una nova figura de vigilant municipal per dissuadir els possibles conflictes que es puguin derivar de la presència de temporers estrangers que arriben a la població per la temporada de collita de la fruita. L'alcalde de la població, Gabriel Pena, ha demanat més efectius dels Mossos d'Esquadra, tot i que no creu «que en faltin», però sí que considera que més agents «aportarien més seguretat». L'alcalde assegura però que de moment la situació és tranquil·la i que la vida al poble no s'ha vist alterada per la presència de temporers estrangers.

Pena ha assegurat que tot i l'anunci de l'arribada a Lleida, fa una setmana, de quatre autocars de temporers procedents de Huelva, suposadament pagats per institucions andaluses, el poble no ha notat cap augment de persones que generi incomoditat.

L'alcalde de Seròs ha explicat que ja s'ha posat en contacte amb el delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, i l'intendent dels Mossos d'Esquadra a Lleida, Xavier Monclús. Segons l'alcalde, «al principi de la campanya teníem una especial preocupació perquè s'estava detectant una presència superior de temporers, però ara la situació és de molta tranquil·litat».

Pena ha justificat la incorporació del nou vigilant municipal pel que «l'administració local no només ha demanar sinó que ha d'aportar els elements que ajudin a la bona convivència». L'alcalde ha explicat que el vigilant, a més, també fa tasques de control del trànsit i la convivència dels veïns de la vila.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.