Societat

administracions

Figueres crearà una borsa de lloguer de pisos buits per a famílies desnonades

El ple aprova una moció per refer el cens d'habitatges desocupats

Tomba una proposta per a l'exempció de la plusvàlua en les execucions hipotecàries

Figueres actualitzarà el cens de pisos buits que es va fer l'any 2009 i crearà un registre de famílies desnonades pel banc. L'objectiu és crear una borsa d'habitatge social que permeti que els pisos que ara estan deshabitats es puguin llogar a bon preu a persones afectades per l'execució hipotecària. L'acord es va prendre en el ple d'ahir al vespre. La sala de plens es va fer petita pel nombrós públic, del qual la majoria eren persones de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.

La plataforma, que la setmana passada va aconseguir ajornar un desnonament a Figueres, va presentar una moció que van defensar ICV, ERC, la CUP i el PSC, però que al final també va rebre el suport de CiU, al govern. En canvi, no va prosperar una moció d'ERC a favor de les masoveries urbanes ni tampoc una altra d'ICV per bonificar les plusvàlues a les persones afectades per les execucions hipotecàries.

El ple va aprovar una transferència de crèdit amb setze vots a favor (CiU, PSC, ERC i AMC) i cinc en contra de la CUP, el PP i ICV. La CUP i el PP van lamentar que comenci a ser habitual que s'aprovin modificacions de crèdit amb l'informe contrari de l'interventor. La majoria de grups de l'oposició van coincidir a reclamar que no es posin més diners al projecte dels Caputxins sense assegurar-ne la viabilitat. El regidor d'Hisenda, Manuel Toro, va respondre que la segona fase per acabar les obres dels Caputxins costarà 1,2 milions i que el que s'ha fet és canviar una subvenció de la Diputació que havia d'anar destinada a la cruïlla de Portlligat.

Escola Montessori

El portaveu del PSC, Pere Casellas, va preguntar al govern per què havia autoritzat l'empresa que va construir l'escola privada Montessori a arrendar la gestió a una altra empresa. Casellas va dir que estava preocupat per si hi podia haver una irregularitat fiscal amb l'IVA, en el cas que l'empresa demanés que se li retornés l'impost, que Casellas calcula en 400.000 euros. El socialista va dir que desconeixia si s'havia demanat aquest retorn de l'IVA, però va advertir que Hisenda diu que si es fa l'operació, podria ser incorrecta. El PSC tem que l'Ajuntament pogués ser “col·laborador d'una irregularitat”. El govern, de CiU, va respondre que quan es va autoritzar desconeixia l'informe d'Hisenda a què es referia Casellas, i que l'estudiarien.

Més contenidors soterrats el 2013

Figueres construirà dues noves àrees de contenidors soterrats el 2013 al centre. Una de les àrees es farà a la pujada del Castell amb el carrer Pep Ventura. El segon espai està encara per decidir. A part, el govern municipal i la Generalitat han decidit estendre el pla educatiu d'entorn a tota la ciutat. Fins ara aquest programa pensat per contribuir a la cohesió social només es feia en dos centres escolars de la ciutat.

Ahir es van aprovar els tràmits perquè Figueres doni el servei d'aigua a Vilafant a través de l'empresa municipal Fisersa. Tots els grups amb representació a l'Ajuntament van estar d'acord a mancomunar serveis, però l'oposició va criticar que s'hagi aprofitat per excloure ICV, la CUP i ERC del consell d'administració de Fisersa, en el qual entra Vilafant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona