Societat

medi ambient

Uns 50 alcaldes fan front comú contra el ‘fracking'

Els municipis de la Garrotxa, el Ripollès, Osona, Bages i el Berguedà volen la prohibició dels projectes de recerca de gas

Una cinquantena de municipis i consells comarcals de la Garrotxa, el Ripollès, Osona, el Bages i el Berguedà van escenificar ahir la seva unió per fer front comú contra les pràctiques de fracking. En una trobada Orís (Osona) van signar un manifest, anomenat El Compromís d'Orís, per reclamar una llei que prohibeixi la fractura hidràulica al territori, i demanar que s'impulsi un canvi de model energètic que deixi enrere la dependència dels hidrocarburs i faci una aposta per les energies renovables.

Tant les comarques afectades com la Plataforma Aturem el Fracking (PAF)consideren que la decisió del govern de tirar enrere els permisos dels projectes Ripoll i Leonardo és “una petita victòria”, però que no abaixaran la guàrdia perquè l'estat pot autoritzar les prospeccions. Diuen que “es vol escurar el plat”, perquè al subsol no hi ha grans bosses de gas.

L'alcaldessa de Ridaura (Garrotxa), Eulàlia Masana, va recordar que ara és tot a mans de l'Estat, que pot decidir tirar els projectes endavant, tot i la negativa de la Generalitat. “Si ho fa ja hem begut oli, perquè aleshores les empreses no necessitaran la Generalitat per a res”, va lamentar-se. “Si aquests depredadors arriben a portar a terme les prospeccions significarà gairebé una sentència de mort per al territori”, hi va afegir contundent el president del Grup de Defensa del Ter i membre de la PAF, Sergi Solà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona