Escapades

La descoberta

El cim més alt dels Ports

ROQUETES El mont Caro és a 1.441 metres d'altitud, des d'on hi ha una vista espectacular del parc natural i del delta de l'Ebre. La cabra salvatge és una de les espècies més característiques, així com els ratpenats

Una de les espècies més característiques del Parc Natural dels Ports és la cabra salvatge, endèmica a la península Ibèrica i que en aquest espai està regulada per la reserva nacional de caça. Els darrers anys s'han creat àrees de pastura específiques per a la cabra perquè l'espècie estava en retrocés i es limitava a 3.500 animals. També és significativa la gran diversitat de quiròpters, amb més de 20 tipus de ratpenats.


El mont Caro, amb 1.441 metres d'altitud, és el cim més alt del massís dels Ports, el conjunt de muntanyes situades entre Catalunya, València i Aragó, amb un relleu escarpat i abrupte que ha estat humanitzat des de temps prehistòrics. Així, els Ports han estat sempre una font de recursos naturals per a la subsistència dels habitants de l'entorn i encara formen part del paisatge masos, forns de calç, pous de neu i carboneres. Per tal de preservar l'espai, la Generalitat va crear el 2001 el Parc Natural dels Ports, una superfície de 35.000 hectàrees de nou municipis del Baix Ebre, la Terra Alta i el Montsià. En aquesta àrea es poden fer múltiples excursions, però no us podeu deixar la pujada a Caro, des d'on tindreu una vista esplèndida de tot el parc natural i, si el dia és clar, distingireu el delta de l'Ebre i, fins i tot, l'illa de Mallorca. Podeu accedir fins al cim més alt per carretera, que es va enfilant corba rere corba, i quan estigueu cap a la meitat veureu el monument a la cabra salvatge.

L.M.

COM S'HI ARRIBA. Per l'autopista AP-7 sortida de l'Aldea-Tortosa, continueu per la C-42 fins a Tortosa, travesseu l'Ebre i seguiu per la C-12 fins a Roquetes. Després aneu per la carretera dels Reguers fins a l'indicador dels Ports, que us durà al cim.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona