Societat

Vida social

De Bianya cap al món

Un bianyenc i el seu amic finès faran la volta al món promocionant la causa catalana

Obren el projecte al micromecenatge

Adrià Homs –mestre de 22 anys de la Vall de Bianya– i Leevi Lagarespetz –estudiant finès d'economia de 25 anys– són els protagonistes d'una història que comença el dia 2 de febrer a la Fira del Farro de Bianya i que consistirà a fer la volta al món, a peu, amb autoestop o amb els transports que tinguin a l'abast. Hi invertiran dos anys. L'Adrià i en Leevi s'ho prenen com una aventura d'autoconeixement, d'autoformació a través de l'experiència i del contacte amb maneres diverses d'entendre la vida. Intentaran col·laborar amb ONG o en projectes de desenvolupament dels llocs per on passin. “Sabem que passarem gana, set, fred, por... Però no hi anem de vacances”, diu Homs.

El seu viatge té, no obstant això, altres vessants. D'una banda, es dedicaran a donar a conèixer la causa catalana al món, explicant per què es vol fer una consulta i per què hi ha una majoria política i social a favor de la independència pacífica del país. “Fins i tot organitzarem referèndums per exemplificar el que reivindiquem aquí”, hi afegeix l'Adrià. A part, a través del contacte que els donarà un lloc web creat específicament, compartiran nocions de geografia relacionades amb els països on siguin amb els alumnes de cinquè i sisè de l'escola de Santa Pau. I, finalment, faran d'ambaixadors del municipi de la Vall de Bianya. Regalaran farro –farina de blat de moro– a qui el vulgui cuinar amb alguna recepta autòctona –després es recolliran en un llibre–; explicaran allà on puguin el conte creat per Pilarín Bayés sobre el farro que es presentarà a la fira del febrer i, finalment, celebraran videoconferències amb els participants al Grup de Joves de Bianya per comentar aspectes del viatge.

L'aventura comença a Bianya, seguint un itinerari que recorrerà la costa occidental africana i part de l'oriental fins a Kenya, des d'on travessaran l'Índic fins a l'Índia; després aniran al sud-est asiàtic i, des d'allà, a Austràlia, on acaba la primera fase del recorregut.

Els dos joves han obert el seu projecte al micromecenatge al web totsuma.cat amb el projecte Ambaixadors catalans arreu del planeta. Necessiten 3.500 euros per als visats. El 18 de gener es fa un sopar –entrades a l'ajuntament– per explicar el projecte i recollir fons. I tenen la col·laboració d'empreses que els faciliten l'equipatge. L'aventura, doncs, ja està embastada. Es pot seguir al web lavoltaalaterra.cat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.