Societat

La Generalitat es queda la meitat del primer premi de la Grossa de Cap d'Any

Una sèrie del 03473 no es va arribar a vendre i els 3 milions de les seves 30 butlletes aniran directament a Benestar i Família

Els diners es destinaran a programes d'atenció a la infància

Una de les dues sèries –30 butlletes– del número 03473, afavorit aquest dimarts amb el primer premi del sorteig de la Grossa de Cap d'Any, no es va arribar a vendre i es va quedar al magatzem.

D'aquesta manera, la Generalitat s'ha quedat els 3 milions d'euros corresponents al premi i els destinarà a programes d'atenció a la infància del departament de Benestar i Família, el mateix que la resta de beneficis del sorteig, segons han informat fonts del departament d'Economia.

En declaracions als mitjans, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha assegurat que, tenint en compte el nivell de vendes, aproximadament es destinaran entre 5 i 6 milions d'euros a fins socials, especialment a programes de prevenció d'infància en risc.

El primer sorteig de la Grossa de Cap d'Any, celebrat aquest dimarts al matí al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), ha repartit uns 16 milions d'euros en premis, un 64% dels gairebé 25,3 milions recaptats amb la seva venda.

La conselleria d'Economia i Coneixement ha explicat en un comunicat que s'ha venut el 86% de les butlletes emeses, un percentatge per sobre del d'altres loteries, si bé és cert que per a la nova rifa catalana només s'han imprès bitllets per valor de 30 milions d'euros.

Els premis es podran cobrar fins al 31 de març del 2014; els de menys de 120 euros es pagaran als punts de venda autoritzats, que opcionalment també podran pagar premis de fins a 750 euros. Les butlletes amb premis entre 120 u 30.000 euros es podran bescanviar a qualsevol oficina de CaixaBank i CatalunyaCaixa, així com a la seu de Loteria de Catalunya (Via Laietana 60), en què hauran de cobrar-se els premis superiors a 30.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Oncolliga regala productes cosmètics per als efectes de la braquiteràpia

GIRONA
SOCIETAT

Clam per revisar la llei i incloure totes les violències masclistes

Tarragona

Tornen a obrir les dutxes i fonts municipals

SARRIÀ DE TER

La federació veïnal critica la doble taxa de residus

TERRASSA
CULTURA

Robert Capa dona nom a uns premis fotogràfics a Aitona amb la Guerra Civil com a referent

Lleida
SOCIETAT

Campanya ciutadana per combatre els pisos turístics a Barcelona

Barcelona
SOCIETAT

Cornellà multa 328 propietaris de gossos per no tenir xip ni patró d’ADN

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

Rebuig veïnal a Sant Pol per la instal·lació d’una antena de telefonia en ple nucli urbà

SANT POL DE MAR

Amplien en 300 places l’aparcament gratuït de Santiago Bañeras

PALAMÓS