Societat

Patrimoni

Sant Aniol no para

Els impulsors de la recuperació de l'antiga rectoria busquen diners per pagar les canals

El dia 11 s'hi portarà més material

Els Amics de Sant Aniol d'Aguja han començat una campanya de recollida de diners per pagar la despesa extra que els ha suposat la instal·lació d'unes canals a l'antiga rectoria de Sant Aniol d'Aguja, en el marc de les obres de rehabilitació de l'edifici que hi estan fent des del 2012 per recuperar-lo com a refugi excursionista. El sobrecost, que no estava previst, és de 450 euros i l'associació s'ha proposat aconseguir que almenys 45 persones hi aportin deu euros cadascuna. Les canals, de coure perquè s'integrin millor en l'entorn, s'han col·locat a la coberta de l'annex de la construcció principal.

Sobre el paper, l'import del sobrecost no és important, però s'ha de tenir en compte que els Amics de Sant Aniol d'Aguja estan treballant amb un pressupost molt ajustat i que aquest és assumible només gràcies als voluntaris que ajuden els paletes i es cuiden de traslladar, a peu, el material, part del qual també ha estat regalat.

Precisament per diumenge que ve, dia 11, han previst fer una altra jornada dedicada a portar material de construcció a aquell lloc tan emblemàtic de l'Alta Garrotxa. Aquest cop seran uns 5.000 quilos, que preveuen traslladar en cadena: els voluntaris es mouran només per un tram del camí, amunt i avall, agafant el material que els doni el predecessor i donant-lo al següent de la fila. Per això, l'entitat ha fet una crida a la participació, ja que com més gent hi hagi menys tram haurà de cobrir cadascú.

El projecte global ja ha superat la primera fase, que ha costat uns 50.000 euros, aportats pels 340 socis que formen Amics de Sant Aniol (l'associació la integren el Centre Excursionista de Banyoles, CEB, i les associacions Terra Aspra, de Montagut, i Peu Alegre, de Sant Llorenç de Cerdans), l'Obra Social de La Caixa i la Diputació de Girona, i alguns mecenes. També hi ha la col·laboració de diversos ajuntaments, i del Consorci de l'Alta Garrotxa. Per acabar totes les obres, caldran uns 300.000 euros. El 8 de juny se celebrà el tradicional aplec de Sant Aniol, una data en què confien recollir més aportacions econòmiques de gent que freqüenta l'Alta Garrotxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA
societat

Els joves de La Causa justifiquen l’ocupació i estenen la mà als Castellers

sant cugat del vallès
administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Parasiten figueres de moro per eradicar-les del Cap de Creus

EL PORT DE LA SELVA
urbanisme

Inicien l’asfaltatge de la rambla Catalunya de Barcelona

Barcelona