Vallès Oriental

La llibreria Montseny tanca després de 43 anys

L'establiment de Granollers pateix els efectes de la crisi en el sector del llibre

Després de 43 anys d'història, la llibreria Montseny, situada al carrer Francesc Tarafa de Granollers, tancarà les portes en els propers dies.

La crisi en general, i la del llibre en concret, ha portat els actuals responsables del negoci, els germans Jaume i Maria Pericas, a baixar les persianes i a llogar el local. “Fa pena tancar la botiga perquè són molts anys, però arriba un punt en què no et pots permetre només treballar per cobrir despeses i no guanyar res”, ha explicat Maria Pericas. Amb el tancament es deixen enrere molts records i moltes vivències. “Les meves filles també han viscut molt la botiga, ha estat com la seva segona casa i en guarden molts records. Ha estat tota una vida lligada a l'establiment”, confessa Pericas.

La crisi que pateix el sector del llibre ha estat un dels motius principals del tancament de la llibreria i papereria. “Avui dia, pots trobar llibres a qualsevol lloc: supermercats, benzineres... A més, s'hi afegeix el tema dels llibres electrònics i les baixades pirates de llibres. És el mateix que passa amb la música. És un article que el pots aconseguir sense haver de comprar-lo”, ha comentat Pericas.

L'oferta que hi ha a Granollers tampoc ha ajudat un establiment petit com el seu: “Quan la gent llegia més, feia la sensació que n'hi havia per a tothom, però actualment només et queden les engrunes. Portar un negoci amb tot el que implica, si no gires molt no surt a compte”. Pericas considera que el món del llibre va a menys i que no tornarà a ser el que havia estat anys enrere. “Hi ha altres sectors que han canviat, però potser no tant”, ha afirmat.

La llibreria Montseny la va obrir el seu pare, Baldiri Pericas Duran, un pagès de Canovelles, ara fa 43 anys. “Com que la granja de pollastres no anava gaire bé, va decidir obrir aquesta llibreria, ja que li agradava molt llegir i tenia moltes inquietuds culturals”, recorda la seva filla. “I li va posar aquest nom perquè en aquella època, des del bloc, encara es podia veure el Montseny”.

Al principi, a Baldiri Pericas l'ajudava la seva germana Antònia i la seva dona, Maria Masip, que encara continuava amb la granja. Finalment, però, la van deixar i es van traslladar a viure a Granollers. Els quatre germans –Jaume, Maria, Josep i Montserrat– van viure intensament l'ambient de la botiga, però finalment van ser els dos grans els que es van quedar al capdavant del negoci quan el pare es va jubilar el 1998.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un estable cremat a fa 2.200 anys es relaciona amb el pas de les tropes d'Anníbal pel Pirineu

Bellver de Cerdanya
LA CRÒNICA

“Girona no s’acaba al carrer del Carme”

religió

Entrellaçant cristianisme i catalanitat

Barcelona
integració

Mataró recull l’‘artivisme’ de la Vocalia de Dones de Rocafonda

mataró
GIRONA

Pepita Perich rep el guardó al gironí de l'any dels Premis Generalitat

GIRONA

Reclamen a l’Escala que Catalunya reconegui el seu passat esclavista

l’EscaLA

Arxivada la investigació per la mort de 55 avis en una residència de Palau-Solità durant la pandèmia

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Maresme busca consens pel litoral

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

Barcelona