Societat

El temporal de vent causa la mort de tres persones

Un jove de 27 anys i una dona de mitjana edat moren en caure un mur aquest dimarts al migdia a Terrassa

La tercera víctima és una dona de 60 anys que va morir aquest dilluns al vespre en bolcar l'autocaravana en què viatjava a l'AP-7 a Vandellòs

Hi ha un maquinista de la R3 ferit greu a la cama per l'impacte del tren amb un arbre caigut a la via prop de Centelles

La ventada ha causat talls en el subministrament elèctric i problemes de trànsit

Dues persones han mort aquest dimarts en rebre l'impacte d'un mur d'una antiga fàbrica que ha caigut a causa del fort vent que ha bufat, sobretot al matí, a Terrassa. L'accident ha tingut lloc cap a les 13.30h al recinte de la fàbrica d'AEG, a l'avinguda Jaume I de la ciutat. En un primer moment, els bombers han localitzat el cadàver d'un jove de 27 anys i a primera hora de la tarda, han localitzat el cos d'un dona de mitjana edat. Tots dos caminaven per aquesta zona quan el mur ha cedit a causa del vent. En total, el temporal de vent ha causat tres morts, ja que aquest dilluns al vespre va morir una dona en bolcar l'autocaravana en què viatjava a l'AP-7 a l'altura de Vandellós.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en la roda de premsa que ha ofert aquest matí per informar de les afectacions provocades per les fortes ventades que afecten Catalunya ha indicat que a Terrassa i a Sabadell s'han hagut de confinar dues escoles a causa de la caiguda d'arbres.

De fet, també a Terrassa ha volat el sostre d'un edifici, del centre cívic Montserrat Roig, així com també el d'una escola. La ventada també ha provocat la caiguda d'arbres i fanals a la via, així com d'altres objectes.

Els Bombers de la Generalitat han fet 442 sortides i el telèfon d'emergències 112 també ha rebut 582 trucades per les ventades intenses. La majoria dels serveis s'han concentrat al Barcelonès i als Vallesos.

Tercera mor

La ventada ha provocat la mort d'una tercera persona. Una dona de nacionalitat sueca de 60 anys que viatjava com a copilot d'una autocaravana ha mort en un accident a l'autopista AP-7, a l'altura de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

L'accident es va produir cap a dos quarts de nou de la nit del dilluns quan el vehicle va bolcar al quilòmetre 282,4 de l'autopista en sentit nord i va caure per un talús de deu metres d'alçada, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT) en un comunicat.

Maquinista ferit greu

El maquinista del tren que ha descarrilat entre les Franqueses del Vallès i Centelles, de la línia 3 de Rodalies a causa d'un arbre caigut a la via pel fort vent aquest dimarts al matí es troba ferit greu en una cama. Segons ha explicat el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, la gravetat de la ferida podria comportar l'amputació de la cama, tot i que ha considerat que aquesta informació correspondria confirmar-la els metges que l'atenen a l'hospital de Granollers, on ha estat traslladat.

Problemes de trànsit

La ventada ha provocat caigudes d'arbres en carrers i carreteres, provocant diversos problemes de trànsit. Així, al llarg del dia s'ha demanat precaució per circular per l'A-2 (entre Cervera i Sant Feliu de Llobregat), hi ha hagut talls a la C-58 a Vacarisses, a la C-17 a l'Ametlla del Vallès i la Garriga, la C-59 i la C-247c a Ullastrell.

Subministrament elèctric

El vent també ha provocat talls en el subministrament elèctric a més de 49.000 abonats, la majoria dels quals del Vallès Occidental i Oriental, però també del Maresme, i també del Gironès. El servei s'ha anat restablint al llarg de la tarda, tot i que cap a les 17h encara estaven sense electricitat uns 29.000 usuaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona