Societat

Tancats tots els parcs públics de Barcelona i el Museu Blau pel vent

El vent ha fet saltar part de la capa impermeable i del material aïllant de la coberta del Poliesportiu de Can Dragó

L'Ajuntament de Barcelona ha tancat tots els parcs públics de la ciutat davant el temporal de vent, que ha causat la caiguda d'arbres i branques, ha recomanat a les escoles que no facin activitats exteriors i ha tancat el Museu de Ciències Naturals per esllavissaments a la teulada.

Encara que el temporal de vent ha començat a amainar i el consistori ha rebaixat a la fase d'alerta el Pla Bàsic d'Emergència Municipal per vent, l'ajuntament ha decidit mantenir les mesures de precaució.

Des de les 8:00 hores d'avui fins a les 16:30 hores, els Bombers de Barcelona ha realitzat un total de 75 sortides per incidències relacionades amb el vent a la ciutat, la majoria per caiguda i afectacions d'arbrat, per tendals i per problemes en les cobertes.

El vent ha enderrocat aquest matí tres de les parades de la fira nadalenca de Santa Llúcia, a l'avinguda de la Catedral de Barcelona, on dues persones han quedat ferides lleus i han hagut de ser traslladades a centres hospitalaris pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i els Bombers.

El Districte de Ciutat Vella i l'Organització d'Associació de Venedors de Fira de Santa Llúcia, seguint les recomanacions de Bombers, han decidit tancar la Fira de Santa Llúcia de manera temporal.

A més, el vent ha fet saltar part de la capa impermeable i del material aïllant de la coberta del Poliesportiu de Can Dragó, deixant al descobert les plaques del sostre de l'equipament.

Els Bombers de Barcelona i tècnics d'Hàbitat Urbà han sanejat la coberta.

El vent també ha provocat incidències en algunes plaques de la coberta de l'edifici del recinte del Fòrum que acull el Museu Blau, que s'han desprès del sostre de l'immoble.

Per aquest motiu, segons l'ajuntament, s'ha realitzat el tancament de l'edifici i de tot el perímetre de l'entorn de manera preventiva.

Com la Generalitat manté activat el pla Procicat en fase d'emergència, que recomana l'anul·lació de totes les activitats a l'aire lliure a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Protecció Civil de Barcelona ha donat l'ordre de tancar preventivament tots els parcs públics de la ciutat per evitar incidències amb el vent.

També s'ha posat en contacte amb el Consorci d'Educació i l'Institut Municipal d'Educació per recordar les recomanacions d'anul·lar totes les activitats en els patis d'escola que estiguin a l'aire lliure, i ha fet el mateix amb els centres esportius públics de la ciutat que tenen instal·lacions a l'exterior.

A causa del fort vent, l'Ajuntament de Barcelona també ha tancat l'aigua en la font pública ornamental situada a la confluència del Passeig de Gràcia amb Gran Via; les Fonts Bessones; la Font de Diana; la Font dels Voluntaris; i les Fonts de Sydney.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona