Vallès Oriental

Cànoves i Samalús pacta amb els veïns de Ca l’Esmandia fer per fases la millora dels carrers

L’any que ve es redactarà el projecte

L’Ajuntament de Cànoves i Samalús ha pactat amb els veïns de Ca l’Esmandia el desenvolupament per fases del projecte de reurbanització d’aquest barri, que va ser construït a mitjan anys setanta i on els carrers presenten ara un pèssim estat de conservació.

De moment, l’Ajuntament ja ha aprovat els estatuts de l’associació administrativa de cooperació que haurà de coordinar i tirar endavant la millora urbana. A més, el pressupost municipal de 2015 inclourà una partida per a la redacció del projecte executiu. Els veïns voldrien que l’any que ve també es poguessin iniciar els treballs.

L’acord s’ha fet a partir del diàleg entre l’Ajuntament i una plataforma de veïns que aquests darrers mesos han treballat per desencallar la proposta que es negociava des de l’any 2007. En aquell moment, els veïns de la urbanització van decidir passar d’un sistema de compensació –la reurbanització depenia exclusivament de la iniciativa veïnal– a un de cooperació, on el consistori s’implica en la gestió. “Això es produeix en un moment de crisi i en una situació difícil per a moltes famílies”, explica l’alcalde, José Luis López. Per aquest motiu, es va decidir frenar la reforma dels carrers.

A partir de la negociació amb els veïns, s’ha fixat fer les obres de forma progressiva i anar actuant a tota la urbanització sobre aspectes concrets com el clavegueram, la pavimentació o les voreres. Primer es farà una valoració d’aquells elements que estan en bon estat i que es poden aprofitar. “Ho fem per reduir cost”, explica l’alcalde. De moment, ja s’ha començat a estudiar el clavegueram amb càmeres. A partir d’aquí, es definirà el projecte amb l’import de l’actuació, que hauran de pagar al 100% entre els veïns de les 371 parcel·les. Quan hi hagi el projecte, es pactarà el calendari. En el procés de licitació, l’Ajuntament valorarà les ofertes de constructores que donin un termini de pagament més llarg per donar més facilitats als veïns. A més, es negociarà amb entitats financeres per aconseguir les millors condicions possibles en interessos tant per a l’Ajuntament, que gestionarà les quotes, com per als veïns.

Al final de tot el procés, l’Ajuntament podrà recepcionar la urbanització i assumir-ne el manteniment.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Parasiten figueres de moro per eradicar-les del Cap de Creus

EL PORT DE LA SELVA
urbanisme

Inicien l’asfaltatge de la rambla Catalunya de Barcelona

Barcelona

L’anella ciclista de Mataró, pendent d’un nou full de ruta

Mataró
transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles