Vallès Oriental

La família Feliu dóna una escultura de Sant Sebastià, de Marés, a la parròquia de Parets

L’escultor va desestimar col·locar la peça en el seu moment perquè no s’adeia amb l’estil del temple

Els descendents de la família de Josep Feliu Prats, de Parets del Vallès, han donat a la parròquia del municipi una escultura de Sant Sebastià, que havia fet l’artista Frederic Marés, i que no havia estat mai presentada ni exposada al públic.

Aquests dies, la talla es pot veure a l’altar de Sant Sebastià de l’església, i posteriorment es traslladarà al despatx rectoral. Aquesta donació ha estat possible gràcies a les gestions i a la bona entesa del rector de la parròquia, mossèn Xavier Farrés, amb els descendents de la família.

Una de les característiques principals de l’església de Sant Esteve, explica el rector, és que tota l’obra escultòrica està realitzada íntegrament per Frederic Marés. Actualment encara queden vuit escultures, a més del conjunt de la Pietat, un retaule d’alabastre, diversos capitells interiors i dues portalades. Aquesta figura de Sant Sebastià és la primera que va fer Marés, “però amb un estil molt estrany tenint en compte la línia de la seva obra. Era una figura molt més abarrocada i amb moviment, cosa que desentonava molt amb l’estil del temple neoromànic”, ha explicat mossèn Farrés. El mateix Marés la va desestimar i la va substituir per l’actual, amb un aspecte molt més rígid i hieràtic.

La primera figura de Sant Sebastià, doncs, se la va quedar la família Feliu. L’empresari tèxtil Josep Feliu Prats va ser el que va encarregar i pagar la construcció de l’església després que quedés totalment destruïda per la Guerra Civil. El nou temple es va aixecar a partir d’un absis romànic que va quedar dempeus. La construcció es va encarregar a l’arquitecte Francesc Folguera, el mateix que va construir el monestir de Montserrat i un dels principals representants de l’arquitectura noucentista; tots els elements escultòrics a Frederic Marés, i les pintures a Josep Obiols. “Eren els millors de l’època”, afirma el rector.

Aquesta figura de Sant Sebastià és una talla de fusta poc policromada de dos metres d’alçada. “De moment es pot veure a l’església, però tampoc volem que es converteixi en un museu, perquè ja hi ha el Sant Sebastià de sempre”. Per això, d’aquí a uns dies es traslladarà al despatx rectoral.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat