Societat

Èxit de públic a la segona Fira del Porc de Riudellots

La segona jornada, que es va celebrar ahir, va tenir un ple absolut, especialment a la zona de tast, al carrer Major

L'oferta de la fira es va complementar amb tallers i menús gastronòmics

Només dos anys ha necessitat la Fira del Porc de Riudellots de la Selva per oferir un programa molt complet, repartit en dos jornades –ahir va ser l'última–, per descobrir als visitants una nova oferta de lleure a la població que lliga gastronomia, història i tallers, tot al voltant del porc. El regidor de Noves Tecnologies i responsable de la Fira del Porc, Lluís Barnés, va explicar ahir a la tarda que l'afluència de gent –especialment el segon dia, que va fer bon temps– va ser “realment extraordinària”.

La fira es repartia en 11 espais, que anaven de la plaça de l'ajuntament, on hi havia l'exposició d'animals vius i maquinària agrícola, al carrer Major, amb una exposició de cistelleria, mostra d'oficis artesans i l'estrella: l'àrea de tast. Segons Barnés, la fira està estructurada en dues gran àrees, l'una de tast i l'altra de més pedagògica, que serveix per explicar el món del porc, la matança i el cicle de vida, entre altres aspectes. “Evidentment la zona de tast ha estat un èxit absolut”, va admetre. A l'àrea de tast hi havia instal·lat un escenari central on es podia veure com es desfeia un porc, mentre el cuiner Pep Nogué explicava quins plats es podia fer de cadascuna de les peces. Així es podia veure com s'elaboraven greixos i carn de perol o es preparaven baiones i pernils. Tot això es podia degustar amb una varietat immensa de tastets, a més d'11 parades,nou de les quals corresponien a productors del poble, com ara la Nostra Brasa, la Croqueteria, Fundació Privada Onyar-la Selva, Noguera Pastissers, Forn Sant Cristòfol i Granja Provençal. A la zona de brasa, s'hi podia demanar galta rostida i pernil rostit; aquest darrer, una de les novetats d'aquest any.

LA FRASE

He de donar les gràcies a la gent per la seva implicació; hi està molt involucrada i treballa de valent
Lluís Barnés
regidor de noves tecnologies

Tot un poble entregat per servir a la fira

Més d'un centenar de voluntaris del poble van haver de treballar ahir, i de valent, per satisfer l'allau de públic que va visitar els diferents espais de la Fira del Porc de Riudellots de la Selva. “He de donar les gràcies a la gent per la seva implicació; hi està molt involucrada i treballa de valent”, va explicar Barnés. A banda de les diferents parades, la fira es complementava amb la cuina del porc, que oferia la possibilitat als visitants d'assaborir plats i menús que oferien sis restaurants de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia