Societat

Moren tres alpinistes de Ripoll, Tarragona i Ontinyent al Kirguizistan

Les víctimes, que van quedar atrapades en una allau, tenien entre 18 i 24 anys i formaven part del Centre de Tecnificació de l'Alpinisme de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Tres joves alpinistes de Ripoll, Tarragona i Ontinyent, de 18 i 24 anys, han mort aquest diumenge en quedar atrapats en una allau al Kirguizistan, segons ha confirmat la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) en un comunicat.

Els tres joves morts formaven part del Centre de Tecnificació de l'Alpinisme de Catalunya (CTEC) de la FEEC. Es tracta d' Àlex V. C., de 24 anys, veí de la localitat valenciana d'Ontinyent i membre de l'Associació Esportiva Pallars; Josep C. C., de 24 anys, veí de Ripoll i membre del Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG); i Pol R. V., de 18 anys, veí de Tarragona i membre de l'Agrupació Catalana Colldejou de Promoció Excursionista.

Els tres joves formaven part d'una expedició del CTAC amb un total de 10 membres, que havia sortit el passat 16 de juny de Barcelona en direcció a la capital del Kirguizistan i que tenia previst tornar el 15 de juliol. La resta de l'expedició es troba bé.

Segons ha explicat el sotsdirector del CTAC, Elies Coll, els tres alpinistes morts eren joves que es van veure sorpresos per una allau “imprevisible”. “Ha estat una desgràcia i fruit de l'atzar”, ha assenyalat en roda de premsa aquest dilluns al migdia. Els cossos de les víctimes ja han estat traslladats a la capital del país, Bixkek, i s'està a l'espera de poder repatriar-los.

L'accident va tenir lloc aquest diumenge 21 de juny a les 22.46 hores (les 18.46 hora catalana) quan aquests tres membres de l'expedició es trobaven escalant a 4.500 metres en una paret del cim de l'Ak-Too, al Kirguizistan, un país molt muntanyós de l'Àsia Central, que limita amb la Xina a l'est, el Kazakhstan al nord, el Tadjikistan al sud, l'Uzbekistan a l'oest, i amb capital a Bixkek.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella