Societat

Cinc detinguts per estafa amb l'engany de l'estampeta a Lleida

La policia ho investigava des de l'agost del 2012. Finalment, el dia 20 la policia va detenir dos homes i tres dones a Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, tots membres d'una mateixa família, com a presumptes autors de set delictes d'estafa. En tots els casos coneguts, els estafadors utilitzaven el mateix modus operandi. Un cop tenien escollida la víctima, normalment algú d'edat avançada, era abordada per un dels estafadors, que feia el paper conegut en argot de carrer com a tonto. Aquesta persona era l'encarregada d'iniciar l'engany, cridant l'atenció fent-se passar per una persona amb disminució psíquica, i mostrava a la víctima molts bitllets, dient que se'ls havia trobat o que els volia llençar perquè tots estaven repetits. Aleshores entraven en acció terceres persones, encarregades de convèncer la víctima perquè participés en un acte que els beneficiaria tots plegats. Simulava haver anat al banc a treure una gran quantitat de diners per fer-ho creïble. Això obligava la víctima a ensenyar que també disposava de molts diners per guanyar-se la confiança dels estafadors i havia d'anar al banc per demostrar que no actuava amb mala fe. En un moment donat de la situació i sense que la víctima se n'adonés, realitzaven un canvi de paquet ple de retalls de diari, que donaven a la víctima perquè pensés que tenia els diners de tots.

Fins al març d'aquest any la policia havia rebut set denúncies per estafes, a Lleida ciutat i una al municipi d'Albatàrrec.

Els Mossos d'Esquadra han notat en els darrers temps un lleuger increment a Lleida dels delictes d'estafa arran de la crisi econòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró