Societat

Firatast vol reforçar la seva imatge amb Instagram

La fira es va inaugurar ahir amb el reforç, com a novetat, dels concursos d'‘instagrammers' i amb l'aposta per descobrir varietats de gustos i assaborir els plats amb vaixella i coberteria

La fira de degustació Firatast, que arriba a la 22a edició, va obrir ahir les seves portes amb més de tres-cents tastets diferents esperant ser degustats. També hi ha propostes de cuina tradicional a través de col·lectius de dones de Vilablareix, Sils i Salt. Però la fira també vol evolucionar i per això aquesta edició ha optat per fer una aposta clara per reforçar la imatge dels plats i, a la vegada, copsar el sentit de la fira, com a gran aparador de la gastronomia gironina, a través de les fotografies d'Instagram. S'ha optat per enfortir amb la col·laboració de 3Karacters, empresa especialista en xarxes socials.

Jami Matamala, d'Incatis, va explicar que, a banda d'una important exposició de fotos d'Instagram, es fan concursos, entre els quals un de molt especial, anomenat Petits valents, en el qual ahir a la nit una nena que té una malaltia va escollir la imatge guanyadora i va entregar el premi. També se'n farà un per escollir la millor imatge i un altre per trobar la que sintetitzi els quatre dies de la fira. Matamala remarca que aquest any, i com a novetat, s'ha introduït la brasa, a través de la qual es vol fer una crida a descobrir l'ostra. “Aquest plat agrada molt o no agrada. I cada any intentem fer una proposta en aquesta línia”, va explicar. Precisament en aquesta edició s'ha optat per incloure una gran àrea de brasa situada a l'exterior del recinte firal on es cuina una “excel·lent carn de vedella i botifarres”.

Tot i que la fira mou normalment uns 15.000 visitants, Matamala confia que com que dilluns és festiu podria augmentar el nombre de visitants: “Pensem que aquest any podem superar el nombre de visitants perquè dilluns és festiu”. Avui s'inaugurarà Interquilt, a la vela.

LA FRASE

Solen venir 15.000 visitants, però enguany podem superar aquesta xifra perquè dilluns és festiu
Jami Matamala
iniciatives catalanes i serveis

Més de 300 tastets diferents

Firatast té en compte en aquesta edició, com sempre, i molt, a tothom. I una mostra d'això són els més de 300 tastets de tot tipus. També n'hi ha per a crudivegans i sense gluten. Per poder degustar els plats cal adquirir tiquets d'un euro i ja moure's per les propostes dels restaurants, petits productors, cellers i col·lectius de cuina, entre d'altres. A més, i per ampliar l'oferta, més de 40 estands formen l'àrea comercial d'aquest saló situat en una vela annexa al Palau de Fires.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA
Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera