Vallès Oriental

REPORTATGE

Nues contra el càncer

Actrius de Rebrot Teatre es despullen en un calendari per lluitar contra el càncer de mama

Acostumades a pujar dalt d’un escenari, 10 actrius de Rebrot Teatre de Sant Celoni s’han atrevit a fer un altre paper especial: el de models fotos sense roba però tapades estratègicament per il·lustrar un calendari amb un objectiu molt clar, el de recaptar fons per la lluita contra el càncer.

Dissabte passat, a la plaça de la Vila, ja van començar a vendre, amb molt èxit, els primers calendaris benèfics amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Càncer de Mama. Del calendari se n’han fet 700 exemplars, que venen al preu de 10 euros, i aquesta setmana ja no en quedaven gaires.

La idea va sorgir a partir de l’obra de teatre que estan preparant, Noies de calendari, que es basa en fets reals, segons ha explicat una de les components de la companyia, Martina Muntasell. “Les protagonistes són sis dones angleses que formen part de l’Institut de la Dona, i que un dia, quan s’assabenten que el marit d’una d’elles està malalt de càncer, decideixen canviar el calendari de l’associació i sortir elles mateixes despullades per recaptar diners”. Rebrot Teatre representarà aquesta obra de Tim Firth amb adaptació de Marc Rosich el cap de setmana del 14 i el 15 de novembre. Abans, però, han decidit portar a la realitat aquest fet, i fer el seu propi calendari també per una causa benèfica.
DEU protagonistes

“Ha estat una experiència divertida”, reconeix Muntasell, que considera que l’obra, tot i ser un drama, és divertida. Les protagonistes del calendari, a més de Muntasell, són Marta Albert, Pilar Martí, Enriqueta Nicolau, Helena Novell, Marta Perdigó, Glòria Trunas, Teresa Deulofeu, Carme Rodríguez i Sara Torras. Cadascuna d’elles protagonitza un mes de l’any i apareix amb elements i en situacions diverses relacionades amb l’obra de teatre, com darrere una col, fent mitja, amb pastissos, amb utensilis de cuina o amb unes partitures de piano. Als mesos de juny i desembre apareix una foto de grup.

Aquestes actrius representaran l’obra el dissabte 14 de novembre a les 8 del vespre i el diumenge 15 a les 6 de la tarda, sota la direcció de Maria Marsol i la direcció tècnica de Jordi Clopés, i al costat dels actors Albert Tallet, Xavier Vulart, Joaquim Motger i Sergi Àngel.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia