EL PUNT CASTELLER

Caliu i castells de nou

La històrica plaça del Vendrell i la diada de Sants centren l'atenció del cap de setmana

A una setmana de la diada de Santa Úrsula, a Valls, i de la de Sant Narcís, a Girona, arriba l'hora d'una de les places amb més caliu i història castellera, la plaça Vella del Vendrell. La diada de Santa Teresa reunirà la colla local amb la Joves de Valls i la Jove de Tarragona, que hi porten un programa engrescador.

Els vallencs no volen estirar més el braç que la màniga, però tenen clar el que el Vendrell representa i volen portar-hi com a mínim un castell de nou, el tres. Amb una bona dinàmica als darrers assajos, no descarten estrenar el quatre de nou, tot i que una altra opció seria el cinc i el dos de vuit, castells que volen aixecar un pis per Santa Úrsula. La Jove de Tarragona té com a objectiu principal portar el tres de nou al Vendrell, però podrien afegir-hi una sorpresa: el tres de vuit amb el pilar. Els liles l'han estat treballant tota la temporada, però fa anys que no dominen el pilar de sis. Si finalment es descarta, el cinc i el dos de vuit completarien l'actuació.

Per als Nens del Vendrell Santa Teresa és la cita més esperada de la temporada, i és el moment d'estrenar un quatre de vuit que fa tres setmanes van estar a punt de coronar. A més, no descarten portar també a plaça el tres de vuit.

Cap a la catedral

Els Castellers de Sants afronten la diada amb la il·lusió d'estrenar un castell, el cinc de vuit. Els de la camisa grisa, però, també treballen el tres de nou, i seran les últimes proves les que els faran decantar per una d'aquestes opcions, o bé per totes dues.

Tant els Minyons de Terrassa com els Castellers de Lleida, que acompanyaran els borinots, es prenen la diada molt seriosament. Els malves hi portaran el tres de nou i el dos de vuit, així com el quatre de nou si hi reuneixen prou camises. Els lleidatans, tot i trobar-se en una situació difícil per les nombroses baixes, aposten pels seus màxims castells: el dos, el tres i el quatre de vuit. Finalment, cal destacar la romeria a Montserrat, on es podria veure per primer cop el tres de nou pels Castellers de Vilafranca.

Manacor (Mallorca)
Dissabte a les 18.30 h, a la plaça de sa Bassa, diada dels Al·lots de Llevant. Els acompanyaran els Castellers de Mallorca i els de Sant Cugat.
El Vendrell (Baix Penedès)
Diumenge a les 13 h, a la plaça Vella, diada de Santa Teresa amb els Nens del Vendrell, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Dissabte a les 20.30 h, a la plaça de la Sardana, els Nens faran una actuació de vigília.
Barcelona (Barcelonès)
Diumenge a les 12 h, a la plaça Bonet i Muixí, 15a diada dels Castellers de Sants, amb els Minyons de Terrassa i els Castellers de Lleida.
Monistrol de Montserrat (Bages)
Diumenge a les 12 h, a la plaça del Monestir, actuació dels Castellers de Vilafranca, els d'Esparreguera, els Moixiganguers d'Igualada i els Xicots de Vilafranca.
Manlleu (Osona)
Diumenge a les 12 h, a la plaça Fra Bernadí, diada de festa major amb els Nyerros de la Plana, els Marrecs de Salt i els Tirallongues de Manresa.
APLAUDIMENTS

Tots som una colla

R.L.

Aquest és el títol del programa que ha engegat la Coordinadora de Colles Castelleres amb el Departaments de Cultura i el d'Acció Social per facilitar la integració dels immigrants a través dels castells. Es tracta d'una prova en què participen els Margeners de Guissona, els Marrecs de Salt, els Nens del Vendrell i els Sagals d'Osona, colles de poblacions amb un alt percentatge de nouvinguts.

L'ANÈCDOTA

Publicitat castellera

R.L.

La Joves de Valls no s'ha passat a la moda dels autobusos personalitzats, però sí que ha fet servir una estratègia similar per engrescar els seus simpatitzants amb vista a Santa Úrsula. I és que el lema «A Valls, sempre Joves!» es passeja per la capital de l'Alt Camp exposat als autobusos urbans. És l'eix central d'una campanya que també inclou la venda de samarretes creades expressament per a l'ocasió.

APLAUDIMENTS

Ressorgiment illenc

R.L.

Els Castellers de Mallorca i els Al·lots de Llevant van descarregar la setmana passada el dos de set, el seu sostre fins ara. La fita va ser especialment important per als primers, que feia quatre anys que no l'aconseguien. Cal felicitar les dues colles per la dificultat que suposa fer castells a les Illes. I atenció, perquè els Al·lots es poden convertir aviat en colla de vuit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.