Societat

Els partits polítics expressen el seu condol als familiars i amics de les víctimes de l'accident

Ciutadans i PSOE demanen una investigació per esclarir les causes del sinistre

Durant tot el matí i migdia d'aquest diumenge s'han anat succeint els missatges de condol als familiars i amics de les víctimes mortals de l'accident d'autocar a l'AP-7, a l'altura Freginals, en què han mort tretze estudiants. “La pèrdua de vides humanes en circumstàncies com aquesta és una tragèdia irreparable”, ha expressat en un comunicat Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), condol al que s'ha afegit el president de la formació i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, a través del seu compte de Twitter.

Per la seva part, Ciutadans també ha volgut fer arribar les seves mostres de condol i solidaritat. El secretari general de la formació i diputat per Tarragona, Matías Alonso, ha volgut anar més enllà i ha demanat una investigació per esclarir els fets. “La gravetat de l'accident i les seves fatals conseqüències fan necessària una investigació profunda (...) que permeti treure'n les conclusions necessàries per tal que un sinistre d'aquestes característiques no es torni a produir”, ha manifestat.

Alonso també ha expressat el seu “suport als ferits i damnificats” als qui ha desitjat una ràpida recuperació.

D'altra banda, la comissió executiva federal del PSOE també confia “que les autoritats investiguin i aconsegueixin tota la informació” per tal “d'esbrinar les causes d'aquest terrible accident”. El secretari general socialista, Pedro Sánchez, ha assenyalat en una piulada que es tracta d'un “dia d'immens dolor per les víctimes de l'accident d'autocar de Tarragona”.

El Partit Popular de Catalunya (PP) també ha emès un comunicat en què, a través del seu coordinador general, Xavier Garcia Albiol, transmet les seves condolences als familiars i persones properes a les víctimes i desitja una “ràpida i satisfactòria recuperació” als ferits. En una piulada, el president popular i president en funcions del govern espanyol, Mariano Rajoy ha piulat: “Tràgic accident a #Freginals. Les meves condolences a les famílies de las víctimes mortals. MR”

Convergència també ha traslladat “el seu més profund i sentit condol als familiars i amics de les víctimes”. “El partit lamenta el sinistre i trasllada tot el suport a les persones afectades”, ha expressat en un comunicat. També s'ha fet ressò del tràgic accident Demòcrates per Catalunya, partit que ha fet extensiu el seu condol i solidaritat “a tota la comunitat universitària del nostre país en uns moments tan difícils com aquests”.

Iniciativa per Catalunya-Verds ha piulat en el seu compte: “El nostre suport i condol a les famílies i amics de les víctimes de l'accident de trànsit de #Freginals”.

Finalment, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat també a través de Twitter la seva consternació pel sinistre: “Des de Barcelona colpits pel terrible accident d'autocar a Terres de l'Ebre. Tot el nostre suport i condol als familiars de les víctimes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó