Societat

El conductor de l'autobús accidentat a Freginals ingressa a l'UCI per una contusió pulmonar

Estava previst que declarés aquest dilluns al jutjat com a investigat, però la seva declaració ha quedat ajornada

El conseller Jané assegura que les dades recollides fins ara no apunten a l'estat de l'autopista com a causa del sinistre

La declaració del conductor de l'autocar accidentat diumenge a l'AP-7 a Freginals no podrà declarar aquest dilluns al matí perquè ha ingressat a l'UCI.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha explicat en una roda de premsa des de Tortosa que l'home, que acumula 17 anys d'experiència al volant, ha ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) per una contusió pulmonar. Per aquest motiu, s'ha ajornat la seva declaració aquest matí al jutjat d'Amposta.

El conductor ja no va poder acabar la seva declaració davant els Mossos en patir un atac d'ansietat i havia de fer-ho a les deu d'aquest matí en qualitat d'investigat per donar la seva versió de les causes del sinistre. Segons han indicat fonts judicials, no s'ha previst encara una nova data per a la declaració.

L'home, que acumula 17 anys d'experiència al volant, va ser sotmès a una primera revisió mèdica aquest diumenge que va determinar que es trobava en bon estat per declarar i només patia ansietat. Més tard es va començar a trobar pitjor i, després d'una segona valoració, ha ingressat aquesta matinada a l'UCI de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa en comprovar-se que pateix una contusió pulmonar que inicialment no se li va diagnosticar, ja que els efectes d'aquest tipus de contusió tarden unes hores a manifestar-se.

“Es va anar trobant malament i un segon examen va aconsellar ingressar-lo”, ha detallat Jané.

Un total de 23 víctimes de l'accident ja van declarar ahir al jutjat que investiga l'accident, que va passar sobre sis del matí de diumenge a l'altura del quilòmetre 333 de l'AP-7, al terme municipal de Freginals.

Jané ha confirmat que el conductor es va acollir al seu dret a declarar ahir en seu policial per consell del seu advocat.

L'accident es va produir al voltant de les sis del matí d'aquest diumenge quan el conductor va perdre el control del vehicle, va saltar al carril contrari travessant la mitjana i va bolcar a l'alçada del quilòmetre 333 de l'AP-7, en sentit València. A l'autocar hi viatjaven joves Erasmus vinculats a la Universitat de Barcelona (UB) que tornaven a la capital catalana després d'un viatge ràpid per veure la cremà de les Falles.

Les causes del sinistre encara s'estan investigant, però les primeres hipòtesis apunten a una errada humana.

El titular d'Interior ha explicat que no tenen “novetats sobre les causes”. Ha assenyalat, però, que “les dades no apunten a l'estat de l'autopista” com a motiu de l'accident. Així mateix, ha indicat que el tacògraf assenyala que s'havien respectat els temps de descans.

D'altra banda, el conseller ha confirmat que l'autobús disposava de cinturons de seguretat homologat però no ha volgut especular sobre si les víctimes el duien o no cordat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona