Societat

SOCIETAT

Artesa de Lleida esdevé demà el punt de trobada del bestiari de foc català

S'hi celebra el vuitè Festival d'Enceses del Bestiari de Catalunya i l'onzena Trobada del Bestiari Festiu i Popular

Demà dissabte, dins de l'onzena Trobada de Bestiari de Foc d'Artesa de Lleida, se celebrarà el vuitè Festival d'Enceses de Catalunya, un certamen competitiu que pretén estimular la imaginació i l'enginy de les colles, per tal de fer lluir al màxim el bestiari de foc, exhibint les seves millors i més potents enceses. És per això que enguany seran cinc (i no sis) les enceses escollides per participar-hi. D'aquesta manera es vol mantenir les formes tradicionals i alhora donar un toc de modernitat amb un nou format.

Les figures i colles seleccionades enguany són el mamut Venux de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), el drac Quintifoc de Sant Quintí de Mediona (Alt Penedès), el drac Tallot del Vendrell (Baix Penedès), el drac Carrincló de Lleida (Segrià) i el boc Rosegaescrots i la bruixa Isolda de Cabrera de Mar (Maresme). A més, i fora de concurs, actuarà també l'amfitrió del festival, el griu d'Artesa de Lleida, que enguany celebra el desè aniversari.

El festival, que començarà a les onze de la nit amb l'apagada de llums i el correfoc fins a la plaça, consta de tres enceses, que seran puntuades per un jurat relacionat amb el món de la cultura i del foc. Format per personalitats com Sete Udina, president de l'Agrupació del Bestiari Festiu de Catalunya; Rita Marzoa, consellera de la CCMA i Ambaixadora del Bestiari Festiu 2016; Antoni Llevot, referent cultural de les Terres de Ponent i padrí del Griu, i Àlex Gorina, crític d'art i periodista, el jurat valorarà aspectes com la plàstica de l'encesa, la durada o el ball de protocol per tal de determinar qui s'emportarà els premis Griu, dotats amb 1.000, 800 i 600 euros.

En acabar les tres enceses puntuables, tindrà lloc una encesa conjunta de totes les bèsties a l'ordre de “Cremeu bèsties!”. Tot seguit hi haurà el castell de focs tradicional i sonarà la música de la mà del grup Möndo Loco.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró