Urbanisme

Urbanisme

El restaurant Palomares de Vilassar tanca avui definitivament

Abaixa la persianes després d’anys de litigis, afectat per la llei de costes

Veïns, clients i amics han omplert aquest migdia l’emblemàtic local per acomiadar-se

El Palomares, un enclavament icònic de Vilassar de Mar, tanca avui després de 50 anys d’activitat. El conegut restaurant a peu de platja tanca en compliment d’una ordre del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic que exigeix el cessament de l’activitat econòmica per incompliment de la llei de costes. L’establiment s’ha omplert aquest migdia de veïns, clients i amics que volien acomiadar-se del lloc on molts d’ells havien fet celebracions familiars.

La concessió del restaurant fa dècades que està exhaurida i, després d’anys de litigis, no s’ha pogut evitar el tancament, pas previ a l’enderroc de l’edifici. És un dels centres de la vida local durant la temporada d’estiu, que acollia als baixos les tradicionals casetes de bany i era la seu del Club Esportiu Palomares, dedicat als esports nàutics.

A davant del local hi han col·locat una pancarta amb el text “Salvem Palomares”, tot i que ara ja no queda esperança per a mantenir-lo obert. L’encarregat del local, Ramon Huguet, ha comentat a TV3, emocionat per l’afluència d’aquest matí: “Estic una mica trist. Veure que la gent ha vingut a fer el comiat... et toca el cor”.

El restaurant va tenir llicència entre el 1969 i el 1989 i posteriorment va anar sol·licitant pròrrogues, però finalment la llei de costes ha estat inexorable. L’alcalde de Vilassar, Damià del Clot, va explicar a El Punt Avui al març que el tancament estava notificat i era inevitable, però que esperaven aturar la demolició amb un nou projecte en què l’edifici passaria a titularitat municipal i es destinaria a usos com conservar la memòria històrica i fomentar la cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia