Urbanisme

URBANISME

Ciutadilla farà pisos de lloguer per a joves a l’antiga caserna de la guàrdia civil

La comissió territorial d’Urbanisme de Lleida ha aprovat provisionalment una modificació del planejament municipal de Ciutadilla, a l’Urgell, que permetrà a l’Ajuntament rehabilitar l’ala oest de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil per oferir quatre habitatges de lloguer social per a joves. És la segona fase de la reconversió d’aquest edifici, atès que l’Ajuntament ja va remodelar fa uns anys l’ala est per oferir dos pisos de protecció pública i un allotjament dotacional. Davant l’èxit d’aquella intervenció, el consistori es vol dirigir ara al col·lectiu de joves, amb l’objectiu de fixar població a la localitat. Ciutadilla és un poble d’uns 190 habitants situat en un entorn rural.

La caserna se situa al nord-oest del nucli urbà, a prop de la zona esportiva i de l’escola pública. L’ala oest que es vol rehabilitar ara és un edifici de planta baixa i un pis d’alçada que antigament ja havia acollit quatre habitatges però que es troba en desús. El canvi en el planejament municipal de Ciutadilla permet assignar a aquest espai la qualificació urbanística necessària per rehabilitar els quatre pisos i destinar-los a lloguer per a joves, incorporant un ascensor i adaptant-los a la normativa d’habitabilitat actual.

Una vegada la modificació ha estat aprovada provisionalment, només restarà pendent de rebre l’aprovació definitiva a la propera Comissió de Territori de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia