Els verds es treuen l'espina

Els Castellers de Vilafranca segellen la seva recuperació desprès de Les Santes en descarregar el tres i el quatre de nou

Una plaça de la Vila plena, un ambient formidable i, enguany, com a novetat, també una dosi de nervis extres: els Castellers de Vilafranca se la jugaven, dissabte, en la diada de la festa major de Vilanova. El tres de nou era el gran objectiu del dia per a uns verds que necessitaven recuperar la confiança en aquesta estructura després dels dos darrers tresos carregats de Calafell i Mataró. Per aquesta raó, van preferir deixar el plat fort per al final i començar amb el quatre de vuit amb agulla. Tal com era d'esperar, cap problema per als verds, tot i que a la baixada del pilar van haver de treballar una mica. Tot seguit tocava pujar el llistó i la carta triada va ser el quatre de nou amb folre, un castell car de veure però que els vilafranquins fan que sembli fàcil. Igual que en les darreres setmanes, el quatre es va descarregar sense perillar més enllà del tremolí normal d'aquesta estructura en cap instant. El moment de la veritat, però, va arribar en la tercera ronda. Si els verds volien seguir la cursa cap al tres de deu amb folre i manilles que volen provar per Sant Fèlix, era imprescindible descarregar el tres de nou amb folre. Dit i fet, els de Cal Figarot van plantar un bon tres, defensat i, sobretot, celebrat per la glopada d'aire fresc que significava. Per acabar aquesta diada balsàmica, van alçar un inapel·lable pilar de sis.

El pilar més buscat

No van fer castells de nou ni tampoc van portar tota la gamma de vuit que volien, però els de la camisa vermella van sortir més que contents dissabte de Vilanova. El motiu: descarregar per fi el pilar de sis, una construcció que els vallencs porten molts anys intentant consolidar sense èxit i que els permet obrir moltes portes. Abans, però, la Joves va descarregar el tres de vuit i un gran cinc de vuit. Amb poques camises per alçar castells de nou i amb la vista posada a la ronda de pilars, els vermells van desistir d'alçar el dos de vuit amb folre i van decidir estalviar forces per a la traca final. Així, van descarregar el quatre de vuit per encarar tot seguit el pilar de sis. Confiats després dels darrers assajos, els vermells van sortir-se amb la seva i, tot i que es va girar i van haver de defensar-lo, van poder celebrar el primer pilar de sis descarregat de l'any.

La colla local, els Bordegassos de Vilanova, també tenien motius per estar contents. Després d'un primer intent desmuntat pels dubtes de la canalla, van poder descarregar un més que buscat dos de set. Els mateixos dubtes van fer que no poguessin arrodonir la diada amb el tres de vuit, que va acabar en un intent desmuntat. Els de la camisa groga també van descarregar el cinc de set, però no van tenir tanta sort amb el tres de set aixecat per sota, que va acabar en un intent.

Mala organització

En un diumenge sense cites importants, la resta de la jornada es va completar dissabte a Vilafranca amb la diada de Màrtir's Street. L'atractiu era veure com se'n sortien els Xicots de Vilafranca amb el tres de vuit. No hi va haver sort, ja que, tot i que el castell podria haver arribat a bon port, la canalla va perdre uns segons crucials i va fer que el castell acabés en un intent. Després d'aquesta caiguda, les colles es van adonar que no hi havia cap ambulància contractada i aleshores van haver de suspendre la diada. Un error de l'organització que va impedir que els Xiquets de Reus plantessin castells de vuit.

ELS RESULTATS

Vilanova (dissabte)
Bordegassos de Vilanova: 2/7 (id), 5/7, 2/7, 3/8 (id), 3/7ps (id), p/5
Castellers de Vilafranca: 4/8p, 4/9f, 3/9f, p/6
Colla Joves Xiquets de Valls: 3/8, 5/8, 4/8, p/6
Vilafranca (dissabte)
Xicots de Vilafranca: 5/7, 3/8 (i)
Xiquets de Reus: 5/7
Luxemburg (dissabte)
Colla Jove Xiquets de Tarragona: 4/7, 3/8, 5/7, 4/7p, v/5
Vespella de Gaià (dissabte)
Xiquets de Tarragona: 4/7p, 3/7p (c), 4/7, p/5
Nois de la Torre: 3/6, 4/6p, 3/6p (i), 3/6p, p/5
Biosca (dissabte)
Margeners Guissona: 2/6, 3/6ps, 4/6p, 5/6
Tarragona (Sant Salvador)
C. C. Sant Pere i Sant Pau: 3/6, 4/6, 4/6a, 2/6


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona