Administracions

JORDI XARGAY

ALCALDE DE PALOL DE REVARDIT (CIU)

“Vigilarem molt les obres de la MAT ”

Lamenta que el traçat de la línia no hagi estat sensible a les demandes del territori

La fi de la rehabilitació del castell i la reforma del nucli de Riudellots són les obres més importants a mitjà termini

L'actual alcalde de Palol fa tretze anys que ocupa el càrrec. També és el president del Consell Comarcal del Pla de l'Estany (des del 2003) i fa pocs dies ha estat reelegit president del Fòrum Comarcal de l'Associació Catalana de Municipis. Militant de CDC, presideix l'agrupació comarcal d'aquest partit des de fa quatre anys.

Com es presenta la gestió del municipi a curt i mitjà termini?

Com la majoria d'administracions hem mirat de ser el màxim d'austers possible. En els anys d'abundància vam ser dels que vam procurar gastar només el que teníem, mai hem estat per sobre. Això fa que, si bé la situació és complicada pel que fa a tresoreria –com a tot arreu–, tinguem l'avantatge de no tenir problemes d'endeutament i, per tant, que puguem anar completant projectes ja iniciats.

El castell seria de les més importants?

Sí, acabarem la tercera i darrera fase de la rehabilitació del castell. Consistirà a retirar el cementiri (això permetrà donar tota la volta a l'entorn del complex), condicionar l'entrada principal del recinte i de l'església, asfaltar el carrer de la part del darrere, fer la il·luminació de l'aparcament i el condicionament de la zona de bosc en passeig. Una altra d'important –i llargament reivindicada– serà la rehabilitació del nucli antic de Riudellots de la Creu. En els últims mandats hem anat fent millores a tots els nuclis del municipi, i ens quedava pendent aquest. A través d'una subvenció del Pla d'Obres i Serveis del 2012/2013 hi condicionarem els carrers, hi soterrarem els serveis, traslladarem el cementiri... L'última intervenció que ens quedarà serà la del programa Viure al Poble, ja iniciat, del qual s'han de fer les obres més importants: condicionament i senyalització d'alguns camins, equipar el castell (aquest edifici serà el punt de partides de les rutes), un vial de comunicació interior dels nuclis, que eviti haver d'anar sempre a parar a la C-66.

A quant puja el pressupost ordinari del 2012?

És d'uns 530.000 euros i sumant-hi les inversions puja a 835.000. Són unes xifres inferiors a les del 2011 perquè els ingressos han baixat de manera important. Un exemple: en aquest municipi s'havien arribat a ingressar més de 100.000 euros en permisos d'obres, i aquest any si arribem als 5.000 ja serà molt. Per tant, hem d'anar amb molt de compte.

Quant a la pressió fiscal, l'han hagut d'incrementar?

A causa de la decisió de l'Estat en matèria d'IBI, haurem d'apujar aquest impost, i hi ha algunes taxes que també s'augmenten, com ara la de recollida d'escombraries, però en general no s'ha tocat res.

Aquest any començaran els treballs de la MAT. Quina actitud tindrà l'Ajuntament respecte d'aquestes obres?

Tot i que es pugui dir que és una infraestructura necessària, la veritat és que ens provoca una afectació molt important. Sempre hem dit que s'ha projectat d'esquena al territori i que s'havia d'haver estat més sensible, sobretot pel que fa al traçat i les repercussions que té en finques i cases.

M'imagino que en faran un seguiment exhaustiu.

Posarem tots els mitjans que tinguem a l'abast per estar amatents a les obres. Ho vam fer amb el TAV i he de dir que ha anat prou bé perquè les constructores van ser receptives i vam poder solucionar els problemes que anaven sorgint. Vam crear una comissió de seguiment, que va anar molt bé. Amb la MAT pensem fer el mateix, crearem una comissió de seguiment formada per l'Ajuntament i veïns i buscarem la millor manera de fer sentir la nostra veu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona