Administracions

política

Anglèsportarà l'ACA als jutjats per una subvenció del 2008

L'Ajuntament d'Anglès va aprovar ahir per unanimitat de tots els grups (PAU, CiU i el PSC) interposar un contenciós contra l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per una subvenció pendent des del 2008. Segons va explicar Esteve Callís, la subvenció la va avançar Aqualia, però aquesta empresa va reclamar els diners a l'Ajuntament, que els va abonar, i ara al seu torn, l'Ajuntament els reclama a l'ACA. El ple també va aprovar, amb els vots en contra del PSC i l'abstenció de CiU, incrementar els preus de la llar d'infants de 150 a 190 euros al mes (sense menjador). A més, l'Ajuntament tancarà dues aules (hi haurà 68 nens, mentre que el curs passat n'eren 87) fet que permet prescindir de dues educadores (n'hi havia nou, inclosa la directora). Malgrat tot, l'Ajuntament hi haurà de posar més diners que fins ara, ja que la retallada i l'increment de preus no serveixen per compensar la falta de fons que provenia de la Generalitat i s'ha vist retallat.

L'Ajuntament continua pendent de saber si l'Estat accepta el pla d'ajust que ha presentat, per segon cop, el municipi per sanejar els comptes i pagar les factures que es deuen. L'Estat va tombar el primer pla, però l'Ajuntament confia que s'accepti el pla refet, amb l'avançament de la revisió cadastral.

D'altra banda, la interventora va informar ahir que l'Ajuntament ha de pagar les factures a 30 dies el 2013 i cada trimestre ha d'informar d'aquest tema. Durant el primer trimestre del 2012 les factures per inversions s'han pagat a 185 dies i les de despeses corrents, a 237 dies, lluny de la fita que marquen les administracions superiors. L'alcalde, Pere Espinet, va recordar: “Des d'ara sempre estarem tutelats per Madrid i la Generalitat. Haurem de gastar pensant en el que tenim, si no, ens poden intervenir”, va explicar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.