Administracions

administracions

Font Vella pagarà més d'un milió d'euros a Sant Hilari

L'Ajuntament ha renovat l'acord pel qual l'empresa compensa econòmicament el municipi

El conveni serà vigent fins al 2021 i aquest any l'aportació serà de 150.000 euros

L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm sotmetrà al ple dilluns dos temes transcendentals per al municipi: s'ha arribat a un acord amb Font Vella per al conveni econòmic que havia caducat i que es garanteix fins al 2021 i, d'altra banda, també es garanteix la continuïtat de la piscina coberta, ja que la UFEC ha cedit l'ús d'explotació a una empresa gironina.

L'Ajuntament de Sant Hilari té un conveni amb Font Vella des de l'any 2003. El 2013 s'acabava i al juny l'alcalde, Albert Santaugini, va avançar que s'estava negociant amb l'empresa renovar el conveni. Després de mesos de negociació finalment s'ha tancat un acord que permetrà a l'Ajuntament ingressar aquest any 150.000 euros, i en els anys posteriors una quantitat fixa que mai serà inferior als 100.000 euros, depenent del benefici d'explotació que tingui l'empresa, segons va explicar ahir l'alcalde, que hi va afegir que com que s'està confeccionant el pressupost per al 2014 encara s'ha de decidir a què es destinaran. El conveni entre l'Ajuntament i l'empresa se signarà el dia 10 de desembre. El conveni es va signar en el seu dia atès que l'empresa fa ús d'un recurs natural del municipi. Per Santaugini, la bona sintonia entre l'administració i l'empresa és “vital” per haver arribat a un acord. “Font Vella tota la vida ha fet costat al poble, i la bona sintonia entre l'empresa i l'administració es valora, és vital”, va manifestar l'alcalde.

Gestor nou a la piscina

L'altre gran tema que es portarà a l'aprovació del ple de dilluns és la cessió de la gestió de la piscina, ja que passarà a fer-se'n càrrec l'empresa Sport Gest. La piscina coberta, que es va inaugurar el 2006, va arribar a tenir 1.100 abonats en el seu millor moment, però en els últims anys el nombre d'abonats va anar caient fins a arribar al voltant dels 700 actuals. La UFEC va començar gestionant l'equipament i l'Ajuntament hi feia una aportació anual per cobrir el dèficit d'explotació, que era d'uns 200.000 euros. En els últims dos anys, segons va explicar l'alcalde, la UFEC va gestionar, a més, tota la zona esportiva (dos pavellons, pistes de tennis i pàdel, camp de futbol i piscina exterior), i l'aportació de l'Ajuntament va ser més baixa (uns 160.000 euros). Malgrat tot, la UFEC no vol continuar gestionant la piscina, i s'ha arribat a un acord amb Sport Gest, que es compromet a gestionar tota la zona esportiva amb una aportació màxima de l'Ajuntament de 140.000 euros. “Si el dèficit d'explotació fos de 80.000 euros, aquesta és la quantitat que aportaria l'Ajuntament”, va dir Santaugini, que es va mostrar satisfet d'haver tancat l'acord.

LA XIFRA

100.000
euros
serà el mínim que l'empresa aportarà cada any a les arques municipals.

LA FRASE

La bona sintonia entre l'empresa i l'administració és cabdal
Albert Santaugini
alcalde de sant hilari sacalm


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia