Administracions

Cunit anul·la la contractació dels treballs de la revisió cadastral del 2007

L'oposició reclama al govern que vagi més enllà i cancel·li també els nous valors establerts a l'IBI

L'anul·lació afecta un acord de ple assolit el juliol del 2007, però que de fet ratificava una decisió de la junta de govern local presa tot just un any abans. En aquell cas, el govern local (PSC i PP) va decidir adjudicar, sense cap tipus de concurs, l'elaboració de la ponència de valors per a la revisió cadastral a l'empresa Auxiliar de Recaudación, que és la companyia que s'encarrega de la recaptació dels impostos a Cunit des de l'any 1988. El jutjat del contenciós, a instàncies de la denúncia d'un veí, va considerar l'any passat que el procediment s'havia fet de manera incorrecta, però fins ahir no s'havia procedit a l'execució de la sentència.

Revisió dels treballs

Amb l'acatament de la decisió judicial, el consistori inicia també un procés de revisió dels treballs que realment ha fet la companyia per a la revisió cadastral. Així, s'ha donat un termini de quinze dies a l'empresa perquè presenti una relació detallada de les actuacions executades i del personal que hi ha treballat per tal d'establir exactament quins són els pagaments que s'han de fer i si s'escau indemnitzar també la companyia. Auxiliar de Recaudación va cobrar un total de 976.043,65 euros per aquesta tasca, malgrat que alguns informes van denunciar que aquesta partida no estava reservada al pressupost municipal.

El govern local, que la primavera del 2007 ja va declarar la seva conformitat amb la demanda presentada i va reconèixer el seu «error», va insistir ahir que el procediment s'havia fet d'aquesta manera a partir d'un informe del secretari. «Se'ns va dir que l'única manera de fer-ho era encarregar els treballs a qui feia la recaptació», va explicar el portaveu de l'executiu, el socialista Xavier Lorenzo.

A fiscalia

Els tres partits a l'oposició (CiU, ICV i ERC), a banda de celebrar l'anul·lació del contracte, van exigir al govern que vagi més enllà i no es limiti a cancel·lar sols l'acte administratiu de contractació. «Sabem que la ponència de valors està mal feta i que està provocant grans problemes socials, així que s'hauria de retirar i tornar a fer la revisió de nou», va reclamar la portaveu de CiU, Montse Carreras. Tant ERC com ICV van criticar el preu «desorbitat» que es va pagar i consideren que no s'adiu amb el cost d'aquesta operació a altres municipis. «Van contractar a dit només perquè no volien que es publiqués que hi hauria una revisió cadastral abans de les eleccions del 2007», va denunciar el republicà Ivan Faccia.

Els tres partits van reclamar que es retornin els diners cobrats per l'empresa i que, un cop feta la valoració dels treballs, se li pagui segons les actuacions fetes. L'oposició, a més, va demanar al govern que porti el cas fins a la fiscalia per tal de «demanar totes les responsabilitats». Si no, la portaveu de CiU ja va avançar que hi faran arribar el tema des dels partits de l'oposició.

Informe a la Comissió Jurídica

La sentència sobre els treballs de la revisió cadastral afectaran també de retruc la tasca de recaptació d'impostos que fa a Cunit Auxiliar de Recaudación. Davant dels «dubtes» sobre la situació contractual de la companyia que va reconèixer ahir el govern, el ple també va aprovar iniciar un procediment per tal d'estudiar si hi ha alguna irregularitat dins de l'expedient i si és possible rescindir aquesta relació contractual. Com a primer pas, el consistori demanarà a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat que elabori un informe sobre el cas.

L'oposició, tot i mostrar-se favorable a recuperar el servei per cedir-lo després a la Diputació, es va abstenir ja que les tres formacions van considerar que no era «el moment adequat» per iniciar aquest procediment. «Primer cal que aclarim el cas de la revisió cadastral, i després ja estudiarem quina fórmula és millor», va dir Carreras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona