Urbanisme

Municipal

Montgai cedirà terrenys gratuïtament a parelles joves

Es tracta d'una iniciativa de l'Ajuntament per portar joves al municipi

Els joves podran construir les seves cases sense pagar pel terreny, però sí que s'hauran de fer càrrec de la part proporcional d'urbanització

L'Ajuntament de Montgai ha aprovat de forma definitiva el projecte d'urbanització de la zona est del municipi, als carrers Lluís Companys i les Costes i la prolongació del carrer Josep Irla i Passatge a l'avinguda Generalitat, dins del nucli urbà.

L'actuació inclou el paviment de les voreres i dels carrers, la instal·lació del clavegueram, l'enllumenat públic, les telecomunicacions, l'aigua potable i la jardineria. El projecte també inclou la reparcel·lació dels terrenys de la zona, dels quals l'Ajuntament és propietari de gairebé el 60%.

Una part de l'espai està reservada a equipaments municipals i zona verda, mentre que la part superior es dividirà en diferents parcel·les que es posaran a disposició per a la construcció d'habitatges particulars. La voluntat de l'Ajuntament és cedir aquests terrenys de forma gratuïta a parelles joves que vulguin instal·lar-se al poble. Es tracta d'una iniciativa que segons l'alcalde del municipi de la Noguera, Jaume Gilabert, pretén frenar l'envelliment de la població i “portar noves parelles joves al municipi per tal de dinamitzar-lo”. Gilabert destaca que Montgai, igual que molts pobles petits, té una població molt envellida i que s'han de dur a terme accions “per tal que els joves no marxin a viure a poblacions més grans i puguin quedar-se a fer vida als seus pobles”. L'alcalde hi afegeix que es tracta d'unes parcel·les “molt ben situades, amb vistes privilegiades al Montsec i zona boscosa a la vora i que, per tant, poden ser molt atractives per a la construcció de nous habitatges”. Els joves que s'adherissin a la iniciativa no pagarien pel terreny però sí que s'haurien de fer càrrec de la part proporcional de la urbanització del carrer. El projecte global d'urbanització té un cost total d'uns 300.000 euros, tot i que l'Ajuntament té previst executar-lo en diferents fases. La primera es durà a terme el 2017.

Rejovenir els pobles petits

Més d'un 15 per cent de la població, tant al municipi de Montgai com al nucli de Butsènit, té més de vuitanta anys. Tenint en compte la problemàtica de l'envelliment de la població, l'Ajuntament ja va oferir l'any 2014 la possibilitat d'un lloguer gratuït d'habitatges a famílies amb nens en edat escolar per tal de salvar l'escola del municipi, que perillava per la falta d'alumnes.

El consistori va arribar a acords amb deu propietaris d'habitatges desocupats per acollir-hi les noves famílies i que escolaritzessin els infants a l'escola del poble. S'hi va adherir una família de l'Hospitalet de Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona