Medi ambient

Medi ambient

Les reserves d’aigua a Oliana i Rialb, millor que ara fa un any

La Confederació Hidrogràfica valora que els bons nivells de la conca del Segre allunyen la possible sequera

S’assumeix que, a partir d’ara, la calor i l’alta demanda que es registra durant l’estiu faran empetitir la reserva

Els embassaments de les conques internes catalanes estan al 79% (546 hectòmetres cúbics) de la seva capacitat, tres punts i 16 hectòmetres cúbics més que ara fa un any. Són dades de l’Agència Catalana de l’Aigua, que ha fet un balanç en què destaca l’òptima situació que presenten els nivells d’aigua acumulada a la demarcació de Lleida: les reserves al pantà d’Oliana són un 5,17% superior a les que tenia l’embassament l’estiu del 2016. L’embassament de l’Alt Urgell té capacitat per emmagatzemar 100 hectòmetres cúbics d’aigua i ara n’acumula més de 76, mentre que el mes de juliol de l’any passat el volum d’aigua al pantà era de 72,090 hectòmetres cúbics. Des de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) expliquen que els bons nivells d’aigua són deguts a les precipitacions que hi ha hagut durant l’hivern i a les pluges de la primavera. La CHE ja ha advertit que ara les reserves d’aigua “aniran baixant”, perquè és a l’estiu quan es disparen els consums i, a més, l’inici de la campanya de reg augmenta notablement la demanda.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) revela que les reserves d’aigua estan en nivells òptims i assegura que “els volums actuals de reserves als embassaments garanteixen totes les demandes domèstiques per a tot un any i també les campanyes de reg d’enguany”.

Pel que fa a la conca del riu Segre i els seus pantans, la CHE posa de manifest que són els únics que tenen volums d’aigua superiors als de l’any passat i que, per tant, no hi ha risc de sequera.

Tant el pantà d’Oliana com el de Rialb, els dos que hi ha al riu Segre, tenen unes reserves d’aigua superiors a les de fa un any, cosa que descarta que, a curt termini, hi pugui haver una amenaça de sequera a la conca. L’embassament de Rialb, en la mateixa època de l’any passat, tenia un volum d’aigua de 324,666 hectòmetres cúbics, mentre que l’aigua acumulada enguany és de 359,301 hectòmetres cúbics, un 8,58% més que l’any passat.

Les dades de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre revelen que les reserves d’aigua d’aquest any són superiors a la mitjana dels darrers cinc anys. El pantà d’Oliana ha tingut de mitjana un volum d’aigua de 73,488 i l’aigua embassada aquest mes de juliol és un 3,51% superior.

LA XIFRA

8,5%
més d’aigua aquest any al pantà de Rialb.
El segon embassament més gran de Catalunya està per sobre del 85% de la capacitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona