Medi ambient

medi ambient

Enregistren noves imatges de cadell d’os bru al Pallars

Les càmeres de l’equip de seguiment del projecte europeu Piroslife enregistren els moviments d’una femella i dos cadells a l’Alt Àneu

És el primer vídeo d’ossos captat enguany a l’Alt Pirineu

L’equip de seguiment i control de la població d’ossos bruns al Pirineu va enregistrar a finals de juny imatges d’una femella i dos cadells als boscos de l’Alt Àneu, dins de la zona del Parc Natural de l’Alt Pirineu, al Pallars Sobirà. Es tracta de dos cadells nascuts al gener, segurament fills de l’ossa Caramelles o de la seva filla Plume. Les imatges, que són les primeres en vídeo captades enguany d’ossos a l’Alt Pirineu i Aran, mostren l’habilitat dels cadells a l’hora de moure’s pel bosc, enfilant-se amb seguretat pel tronc d’un arbre. A l’hora de baixar, la tècnica no és tan depurada, encara que un d’ells no dubta a baixar de cap. És la primera vegada que els tècnics observen aquests moviments, més propis d’un esquirol o d’una marta, en un dels ossos del Pirineu. Així mateix, els tècnics han observat aquests dies una altra femella amb un cadell entre la zona de l’Arieja (França) i el Baix Aran. També a França, a Ustou (l’Arieja), van observar a mitjan juny una altra femella amb dos cadells nascuts aquest any.

La consolidació de la presència de l’os bru al Pirineu és un dels objectius del projecte Piroslife, impulsat per la Comissió Europea, amb la intenció de contribuir a l’aplicació de la directiva comunitària relativa a la conservació de la natura per mantenir i millorar els hàbitats naturals i les espècies animals i vegetals d’interès comunitari. Coordina el projecte el Departament de Territori i Sostenibilitat, i també en formen part el Conselh Generau d’Aran, Forestal Catalana, la Universitat de Lleida i la Fundación Oso Pardo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona