El Pla de Santa Maria reinventa les seves rutes turístiques per potenciar-ne la difusió

El municipi del Pla de Santa Maria (Alt Camp) vol potenciar el seu patrimoni cultural i paisatgístic. L'Ajuntament ha contractat els serveis de l'empresa Àrea, Arqueologia i Serveis al Patrimoni SCP, de Valls, per poder organitzar visites guiades a diferents punts d'interès en aquest territori de 35 km² i 2.300 habitants.

El consistori planenc vol redescobrir els paratges de més interès i amb aquesta premissa acaba d'editar un díptic que conté tota la informació prèvia per als visitants. Les propostes que ofereix l'Ajuntament del Pla de Santa Maria estan adreçades al públic en general i inclou l'acompanyament al lloc escollit i una àmplia explicació informativa. Els guies de la rutes també lliuren material didàctic quan els visitants són grups d'escolars.

Un dels itineraris que inclou el nou díptic és la ruta de la Capona, una visita guiada a les cabanes de pedra seca. Aquesta és, potser, la part més coneguda i la que s'havia potenciat més fins ara al Pla de Santa Maria, però el díptic informatiu també ofereix un passeig en barca de rem a la bassa de les instal·lacions de la Fàbrica, tir amb arc, ruta d'orientació amb mapa i brúixola per una finca de 4 hectàrees, o una sortida a la muntanya de Sant Ramon que s'inicia a l'església romànica i que permet gaudir de diversos indrets d'interès arquitectònic. Els aiguamolls, –únics a la comarca de l'Alt Camp, on es pot observar una gran varietat de flora i fauna, amb espècies d'ocells protegides– i l'itinerari històric al municipi completen la llista d'activitats que també s'ofereixen de manera combinada per a grups d'un mínim de vint persones.

Totes les activitats es poden realitzar diàriament, però la cita s'ha de reservar amb una anticipació de set dies. Si els grups són de menys de quinze persones cada itinerari es podrà organitzar segons la demanda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona