Medi ambient

La Fira del Farro de Bianya inclou la presentació d’un vi fet amb raïms de la vall

Agafa el nom de la propietat on hi ha les vinyes, el Mallol, i està promogut per la família Ferrer

La primera anyada ha estat de 1.800 ampolles de blanc

El nou vi de la Vall de Bianya promogut per la família Ferrer ha estat batejat amb el nom del Mallol de Bianya –el nom de la propietat on hi ha les vinyes– i es podrà degustar per primera vegada a la Fira del Farro, que se celebra el dia 3 de febrer a l’Hostal Nou, amb actes previs el dia anterior. N’ha sortit una producció de 1.800 ampolles de vi blanc de la varietat Cabernet.

Aquest vi és el resultat de la plantació de vinyes que la família va dur a terme ara fa tres anys. Com que la Vall de Bianya no és una zona vinícola, els promotors de la plantació van dur a terme un ampli estudi de les característiques del sòl, hídriques i del clima de la vall per determinar-ne la viabilitat. Finalment, va optar per varietats alsacianes i de la Borgonya, ja que el clima d’aquestes zones és similar al de Bianya, amb una important inversió tèrmica que dota la zona més baixa de la vall d’una humitat elevada del sòl, del subsol i de l’ambient.

La família Ferrer va plantar-hi 10.000 peus de vinya repartits en quatre hectàrees. En concret, va plantar dos camps del mas Mallol i dos més de la zona que hi ha entre el polígon Morrals i el riu. Representants d’aquest nou vi el presentaran a la fira, on es podrà degustar. També donaran detalls de la seva explotació vitivinícola. L’anunci del nou vi s’ha fet públic en el marc de la presentació del cartell de la Fira del Farro, que és un homenatge de l’artista Quim Domene als 50 anys de l’arribada de l’home a la llunya. Hi reprodueix una panotxa de blat de moro allunada al costat de Neil Armstrong. El farro és la farina de blat de moro.

LES XIFRES

1.800
ampolles
són les que s’han obtingut de la primera anyada del vi blanc de la Vall de Bianya.
10.000
peus
de vinya va plantar la família Ferrer en quatre hectàrees del mas Mallol de la seva propietat.

Catorze interpretacions del farro

Els tastets de farro, a càrrec dels restaurants de la vall, tornarà a ser un dels actes centrals del dia previ a la fira. Es durà a terme després de la presentació del vi, amb 14 propostes diferents per degustar el farro. L’endemà, se celebrarà la fira en si, amb 60 parades, exhibicions de feines del camp, taller de cuina per als més petits a l’espai gastronòmic, zona d’esmorzar i degustació de farro i passejades en burro i trenet turístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona