Badalona estén la xarxa d'aigua freàtica a més zones verdes

Les millores estaran a punt per poder regar aquest estiu 10 hectàrees de parcs

L'extensió de les canonades que transporten aigües freàtiques des del pou que hi ha al parc G-5, a Montigalà, permetran regar 10 hectàrees més de zones verdes de la ciutat, amb l'estalvi d'aigua de xarxa que això representa. El pou té una capacitat de 200 metres cúbics i ja disposava d'una canonada que arribava fins al parc de Montigalà. Els nous treballs han consistit en la bifurcació en dos ramals, un que va cap al parc de les Muntanyetes i un altre que baixa cap a la rambla de Sant Joan.

Els treballs han tingut un pressupost de 452.000 euros i inclouen la instal·lació d'un programa informàtic que permetrà controlar remotament el consum d'aigua i programar en cada moment i en cada ramal el reg més adequat per utilitzar l'aigua de manera eficient. Està previst que el sistema de reg sostenible es pugui fer servir en aquests espais durant els mesos d'estiu, que és l'època de l'any amb menys pluges.

Aquestes 10 hectàrees se sumen a les zones verdes de la ciutat que ja es reguen amb aigua freàtica. Es tracta dels parcs de Can Solei i Ca l'Arnús, el de la riera de Canyadó, el de la Baixadeta, el de Can Barriga i les places de l'Enginyer Deulofeu i de Nelson Mandela. En alguns d'aquests punts i també a l'aparcament subterrani de l'avinguda de Sant Salvador hi ha hidrants que serveixen per abastir els camions que fan la neteja viària dels carrers i el reg de l'arbrat urbà.

La regidora de Medi Ambient, Mercè Rius, assegura que l'ampliació de la xarxa d'aigua freàtica «permet aprofitar millor els recursos hídrics propis del municipi i ser cada vegada més autosuficients», i hi afegeix que amb accions com aquesta el consistori «vol donar exemple per poder instar els ciutadans que facin un ús més sostenible d'un recurs escàs com és l'aigua».

Repararan les fuites

L'empresa pública Aigües Ter-Llobregat, que depèn del Departament de Medi Ambient, ha anunciat que a final d'any estarà reparada la fuita de la canonada de la riera de Canyet, que havia arribat a perdre 432.000 litres d'aigua cada dia, segons estimacions fetes per l'Ajuntament de Badalona l'any 2008, una xifra que la Generalitat reduïa a la meitat. L'empresa pública ha posat en marxa una nova canonada entre Cardedeu i Barcelona, que té una longitud de 20 quilòmetres i ha representat una inversió de 78 milions d'euros. L'entrada en funcionament d'aquesta nova canalització permetrà reparar l'antiga, que data del 1967, i tenia localitzats fins a cinc punts diferents de fuita d'aigua, tres dels quals al Barcelonès Nord; a més del de Badalona, n'hi havia a Santa Coloma de Gramenet i a Tiana. Aigües del Ter-Llobregat assegura que un cop s'acabi la reparació d'aquesta canonada es tornarà a connectar i totes dues funcionaran a ple rendiment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona