Medi ambient

Buch demana prudència per a les properes hores a causa del temporal

Els responsables dels serveis d’emergències catalans fan un balanç de la situació

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha fet un balanç de les actuacions dels diferents serveis de la Generalitat davant l’episodi de vent i pluges Glòria que afecta Catalunya.

Sergi Segalà, del Servei Meteorològic de Catalunya, ha explicat que el temporal durarà fins demà dimarts amb fortes ratxes de vent i onades de més de 8 metres a tot el litoral català. En aquest sentit, Segalà ha explicat que demà la situació pot empitjorar per la incidència de les nevades que poden afectar diferents zones del Principat.

Sergi Delgado de Protecció Civil, ha alertat del perill intens per les fortes onades i ha recordat la prohibició que s’ha fet des de la conselleria de fer activitats a l’aire lliure i en especial a les zones de platja. Delgado ha explicat que s’han posat en marxa els plans Ventcat, Neucat i Inuncat, i que des del diumenge s’han traslladat a tots els ajuntaments de Catalunya amb instruccions i recomanacions preventives, entre les quals, el tancament de les zones arbrades i els parcs.

Pel que fa a les actuacions realitzades pels serveis d’emergència, els Bombers de la Generalitat, aquests han realitzat aquest dilluns un total de 454 serveis derivats del temporal Glòria, que arriben als 1.642 serveis des de l’inici de l’episodi ahir diumenge. En el cas dels bombers de Barcelona, aquests han realitzat un total de 90 serveis a causa de les fortes ventades de les últimes hores. Segons els bombers, la majoria dels serveis han afectat l’àrea metropolitana de Barcelona.

El servei d’emergències 112 ha rebut un total de 3.478 trucades i que el total de serveis coordinats des d’aquest servei fins a les 19:00 hores relacionats amb temporal ha estat de 2.576 incidents.

Pel que fa a les carreteres, la T-330 entre Arnes i Prat del Comte necessita cadenes, i es demana precaució per neu a la T-334 a Hosta de Sant Joan, la TV-3531 entre Gandesa i Bot i la C-43 i N-420 Gandesa.

Altres carreteres també han patit dificultats en el trànsit per objectes caiguts a la via a conseqüència dels forts vents com ara la N-152 a les Franqueses del Vallès on s’h donat pas alternatiu per un sol carril per un arbre caigut. La BV-2415 a Olivella per caiguda d’arbres ha estat tallada també per un arbre caigut a la via. A partir de les 14 h s’ha restringit el tràfic de vehicles de més de 12 tones de pes a la C-25 (Eix Transversal) entre Sant Julià de Vilatorta i Santa Coloma de Farners. També el tram de la C-37 entre Manlleu i Sant Esteve d’en Bas ha quedat prohibit al trànsit als vehicles de més de 12 tones.

A primera hora de la tarda, també s’ha hagut de tallar el trànsit la BV-4024 al Coll de Pal per les fortes ràfegues de vent que afectaven la carretera.

Pel que fa al servei de rodalies, els forts vents i les onades han causat problemes a les línies de la costa entre Badalona i Montgat que han provocat la interrupció del servei per obstacles caiguts a les vies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona