Medi ambient

El moviment social continua pensant que Ascó té molts números

Tant els favorables a la instal·lació de l'MTC com els que s'hi oposen creuen que l'Estat pot acabar decantant-se per situar-lo a la Ribera d'Ebre

L'anunci del Consell de Ministres que Zarra és la candidatura més ben situada per rebre el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears no ha desmobilitzat els grups que estan en contra del cementiri nuclear a Ascó, ni les plataformes veïnals que reclamen el projecte per dinamitzar econòmicament la Ribera d'Ebre. “L'Estat ha anunciat que hi ha un candidat, però no ha descartat Ascó, que és el que nosaltres i també el Parlament de Catalunya i molts ajuntaments i consells comarcals reclamem”, va assenyalar el portaveu de la CANC, Sergi Saladié. I mentre no es descarte la candidatura d'Ascó, la CANC mantindrà tots els actes previstos, com el de demà diumenge a Gavà amb motiu de la Festa de la Rosa del PSC. De fet, la CANC sosté que el govern de Zapatero utilitza Zarra com una “cortina de fum” i en un intent de desviar l'atenció i desmobilitzar la ciutadania davant les eleccions al Parlament. També el Grup Intercomarcal Veïns d'Ascó va rebre amb prudència la notícia. “No podem baixar la guàrdia fins que es decideixi la ubicació del cementiri nuclear”, va manifestar el portaveu del grup, Julio Manero.

Tampoc baixaran la guàrdia les plataformes veïnals de la Ribera que defensen la candidatura d'Ascó. “Tècnicament Ascó és la candidatura més ben situada, no entenem el resultat d'aquest informe tècnic”, va dir el portaveu del Grup Veïnal de la Ribera d'Ebre, Josep Maria Alcalde, que lamenta que en la decisió final de l'Estat acaben pesant “els arguments polítics més que els tècnics”. “Si és necessari anirem a Madrid a manifestar-nos per exigir que l'MTC s'instal·le a Ascó”, va dir Alcalde. La plataforma Acció, Solidaritat, Compromís i Oportunitat (ASCO) insisteix que es donen a conèixer els criteris tècnics que situen Ascó en segon lloc. “Tant tècnicament com pel consens social, Ascó és la millor opció”, va argumentar Jaume Ferrús, portaveu d'ASCO.

LA FRASE

Sembla que la candidatura d'Ascó no era tan bona tècnicament, però no ens podem confiar
Sergi Saladié
Portaveu de la coordinadora anticementiri nuclear

LA FRASE

Si convé anirem al Ministeri d'Indústria a reclamar que l'MTC s'instal·le a Ascó, que és la millor opció
Josep Maria Alcalde
PORTAVEU DEL GRUP VEÏNAL DE LA RIBERA D'EBRE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.