Medi ambient

Captures rècord de porcs senglars al massís dels Ports

La reserva de caça del Parc Natural dels Ports està fent un seguiment especial de la població del porc senglar, que podria haver augmentat al massís dels Ports de forma extraordinària. Si més no, això és el que es desprèn de les batudes d'aquesta temporada de porc senglar que estan batent rècords històrics, segons dades que va difondre Ràdio Tortosa.

Només dins de la reserva, d'octubre a mitjan desembre, s'havien abatut 210 porcs senglars. Quan encara restaven tres mesos de temporada de caça, ja s'havia assolit el 75 per cent del total de l'any passat, que va ser de 280 animals, i cal tenir en compte que en aquestes xifres no es comptabilitzen els porcs senglars abatuts en vedats privats.

Catorze en un dia

Com a exemple, a Alfara de Carles es van caçar un total de 14 exemplars de porc senglar en un sol dia, una xifra insòlita pels caçadors de casa nostra i que els fa pensar que enguany batran tots els rècords.

Els tècnics del Parc Natural estan fent un seguiment molt acurat del nombre d'animals que es cacen per esbrinar si realment s'està produint un increment de població, fet que seria preocupant ja que el porc senglar és un animal que provoca molts danys a l'agricultura. El que sembla indubtable és que l'hàbitat del parc natural resulta especialment idoni per a la reproducció del porc senglar.

Preocupant, encara no 

Un altre fet preocupant seria que els animals comencin a envair les zones urbanes, com està succeint puntualment en altres zones de Catalunya. Si bé es cert que fa unes setmanes es va veure un porc senglar pels carrers de Tortosa, els tècnics del parc consideren que, de moment, es tracta només d'un fet anecdòtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona