Medi ambient

montgat

El govern rebutja que se circuli a 120 km/h al tram de la C-31 que travessa la vila

El tripartit montgatí defensa una moció contra l'ampliació de la velocitat en aquest tram d'autopista

Ho veu un “greuge” per als veïns que hi viuen a prop

L'ampliació, per part del nou executiu català, del limit màxim de velocitat en algunes autopistes i vies ràpides de l'àrea metropolitana no agrada al govern de Montgat (PSC, ERC i ICV-EUiA). El motiu de la discòrdia és el tram concret de prop de dos quilòmetres de l'autopista C-31 que travessa el poble, el limit de circulació pel qual, fins ara, era de 80 km/h. Des de dilluns de la setmana passada, amb l'aplicació dels nous límits, la velocitat màxima en direcció a Mataró des del tram d'autopista que passa a l'altura del camp del Centenari de Badalona és de 120 km/h, com ho indiquen els senyals que s'han instal·lat aquests dies.

Així, el govern montgatí sotmetrà a votació avui en el ple una moció de rebuig a l'augment de la velocitat en aquest tram de via, tot exigint que es recuperi la limitació dels 80 km/h. “No entenem per què es discrimina el poble de Montgat en comparació amb d'altres on sí que es manté el limit dels 80”, ha assegurat l'alcalde, Jordi Ràmia (PSC). “Aquí també hi ha veïns, com els de les Mallorquines, que viuen a tocar de l'autopista i que tenen el mateix dret a una circulació de vehicles menys sorollosa”. El govern ha fet arribar la moció als dos partits de l'oposició –CiU i el PP– perquè hi diguin la seva. Els regidors convergents decidiran avui el sentit del seu vot, mentre que l'únic regidor popular, Ismael González, veu “raonable” la proposta, tot i voler estudiar-la a fons abans de decidir-se.

LA XIFRA

80
km/h
era la velocitat màxima permesa en aquest tram, fins que la nova regulació l'ha elevada ara fins als 120 km/h.

LA FRASE

Lluitarem fins on puguem per reparar aquest greuge que es fa als veïns del poble de Montgat
Jordi Ràmia
alcalde de montgat (PSC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.