Medi ambient

El Pinell ja s'il·lumina amb fanals fotovoltaics

L'empresa Grisverd instal·la a la zona de la Bassa enllumenat públic “sostenible”

L'empresa Grisverd, amb seu a Gandesa i especialitzada en la construcció de mobiliari urbà sostenible, ha instal·lat els seus primers fanals solars a la zona lúdica de la Bassa del Pinell de Brai, també a la Terra Alta. Els responsables del projecte es van decantar per instal·lar un enllumenat “totalment sostenible”, amb fanals fotovoltaics que no estan connectats a la xarxa elèctrica. Grisverd, que des de fa dos anys s'està fent un lloc en el sector del mobiliari urbà sostenible, va instal·lar els fanals el dia 15 d'abril. En concret, al Pinell de Brai s'ha optat pel fanal Eko, que es caracteritza per un ample ventall de models que formen part de la mateixa família. Els fanals estan fabricats totalment en acer Corten, un aliatge especial que permet que el material no necessite cap tipus de manteniment. De fet, com que no ha estat sotmès a cap procés químic, un cop es rovella, no cal envernissar-lo ni pintar-lo. A més, el seu disseny està concebut per evitar actes vandàlics, i té un sistema especial d'orientació múltiple, la qual cosa permet orientar els panells i els braços per optimitzar la recepció dels rajos del sol. En aquest sentit, els responsables de Grisverd consideren que els fanals Eko representen “l'eficiència energètica al seu màxim exponent”.

Grisverd va començar fa un parell d'anys com a nova línia de producció de la carrossera Alazor de Gandesa, amb l'objectiu de superar la crisi tot apostant per la innovació. També prepara fanals que combinen l'energia solar amb l'eòlica.

L'Expoebre celebra una jornada tècnica

G.M.

Tortosa ha organitzat una jornada tècnica sobre l'eficiència energètica en l'enllumenat públic, que tindrà lloc dijous, 28 d'abril, en el marc del saló Ebreambient, a la fira multisectorial Expoebre. Després de conèixer el cas de l'Ajuntament de Reus, amb el tècnic Josep Maria Ollé, els participants en la jornada podran aprofundir en el coneixement dels nous equips destinats al control de l'enllumenat exterior, guiats per Javier Rodríguez, de l'empresa Orbis. Tot seguit, l'enginyer Manuel Díaz explicarà la legislació europea sobre enllumenats públics, i el catedràtic en tecnologia electrònica Lluís Marsal pronunciarà una conferència sobre l'evolució i el futur de les fonts de llum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona