Medi ambient

Expedient pels bous al mar d'Alcanar

La denúncia l'ha presentat el grup animalista Actima

L'Ajuntament ebrenc en defensa la legalitat

La Generalitat ha obert un expedient sancionador contra els organitzadors dels toros al mar que es van celebrar a les Cases d'Alcanar el mes d'agost passat. L'expedient s'ha obert arran de la denúncia presentada per l'Associació Contra la Tortura i el Maltractament als Animals (Actima), que considera que aquesta modalitat taurina està “prohibida” després d'una sentència en ferm del jutjat contenciós administratiu número 1 de Tarragona. Segons la sentència, la llei no preveu la celebració de bous en places obertes i considera que aquesta modalitat ho és en tant que estan obertes al mar, on el brau acaba sent precipitat. Per Actima, l'expedient és una “victòria” després que el setembre passat va aconseguir també que la Generalitat obrís expedient contra els bous a la mar celebrats el 2013 a l'Ampolla.

L'Ajuntament d'Alcanar ha presentat al·legacions contra l'expedient i defensa que els bous al mar estan emparats i reconeguts per la Generalitat en tant que es tracta d'una festa tradicional amb bous que fa més de trenta anys que se celebra a la població, segons informa l'ACN. A més, recorda que en el cas de les Cases el perímetre de la plaça només limita parcialment amb el mar i que hi ha un lloc habilitat per retornar l'animal a la plaça si cau a l'aigua. L'Ajuntament reclama millorar l'articulat de la llei per evitar-ne interpretacions.

Una modalitat de correbou

Els bous al mar són una modalitat de correbou que actualment a les Terres de l'Ebre només se celebra a l'Ampolla i a les Cases d'Alcanar. La principal particularitat d'aquesta modalitat taurina és que les places estan obertes al mar, de manera que les persones que s'atreveixen a temptejar els animals poden llançar-se a l'aigua per evitar ser envestides. Sovint els braus acaben també dins de l'aigua i són els aficionats els que els han d'ajudar a sortir de l'aigua, a través d'embarcacions o llocs habilitats. És en aquest moment que les entitats animalistes creuen que es produeixen la major part dels maltractaments i el sofriment dels animals. A diferència dels bous de platja, en el cas de l'Ampolla i les Cases d'Alcanar es fan en zones portuàries on l'animal, en lloc d'entrar progressivament al mar, s'acaba precipitant a les aigües del port.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona